3. května 2021 • 15:50

Kdo ze sportovců bral nejvíc: Federer si počkal, Ronaldo ustoupil Messimu

Autor: MALL.TV, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Miliarda sem, miliarda tam. Na špičce žebříčku nejlépe placených sportovců se v tomto tisíciletí vystřídalo už pět jmen. Ať už šlo o golfistu Tigera Woodse, boxera Floyda Mayweathera, fotbalista Cristiana Ronalda a Lionela Messiho či tenistu Rogera Federera, u každého vedla cesta k pohádkovým příjmům trochu jinou cestou. Víc se dozvíte z videa MALL.TV.



Tiger Woods (golf)

Celé první desetiletí nového století a ještě pár let k tomu. Celkem 12 let (z toho 11 roků v řadě) byl golfový mohykán v čele žebříčku nejlépe vydělávajících sportovců. Na počátku svého dominantního období bral 1,4, miliardy korun, v roce 2008 bral bezmála jednou tolik. Ve videu se dozvíte, z čeho se jeho příjmy skládaly.

Floyd Mayweather (box)

Umí si vydělat, jakmile vstoupí do ringu. Ani ne tak od sponzorů, ale díky televizním právům. Neuvěříte, kolik miliard bral při „souboji století“ za pár desítek minut rozdávání v roce 2015 při výhře nad Filipíncem Mannym Pacquianem.

Cristiano Ronaldo (fotbal)

Zářil v Manchesteru United a Realu Madrid, teď dává góly v dresu Juventusu Turín. Těží nejen ze svých dovedností na hřišti, s půlmiliardou followerů na sociálních sítích je miláčkem sponzorů. V roce 2016 a 2017, kdy žebříčku sportovních milionářů vládl, takod nich  dokázal brát hodně podstatnou část svých příjmů.

Lionel Messi (fotbal)

Na první místo žebříčku se vyhoupl Messi poté, co Ronaldo odešel do Juventusu a musel se finančně „uskromnit.“ Messi si naopak svoji pozici upevnil a od Barcelony bral v přepočtu 1,8 miliardy korun. Jenže se naučil ještě lépe využívat svoje jméno na reklamním trhu. Kolik mu to vyneslo?

Roger Federer (tenis)

Možná se budete divit, ale Federer se loni stal nejlépe placeným sportovcem až v 39 letech. Uprostřed koronavirové krize. Proč? Tenisový velikán má nejlepší sponzorské portfolio a tak loni nemusel ani odehrát moc zápasů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud