13. dubna 2021 • 13:59

Nejlépe placené tenistky: Šarapovová vedla i bez rakety, Kvitová nejvýš šestá

Autor: pta, MALL.TV
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud chcete patřit mezi nejlépe placené sportovkyně na světě, musíte hrát tenis. Právě hvězdy s raketou už delší dobu opanují finanční žebříček. Výdělky z kurtů jsou jen menší částí příjmů těch nejštědřeji odměňovaných. Kdo byl jedničkou za uplynulých 15 let? Podívejte se na video MALL.TV, ve kterém se dozvíte víc.



Ruska Maria Šarapovová se držela v čele žebříčku 11 sezon i v dobách, kdy ji trápila zranění. V jejím případě nešlo zdaleka jen o prize money, ale o peníze od sponzorů. V roce 2015 získala 148 milionů korun z prémií na turnajích, od sponzorů přidala půl miliardy. Proto rozjela také vlastní byznys, má vlastní značku cukrovinek.

To Serena Wiliamsová na prize money získala dvakrát tolik co její sestra Venus, a ta je v žebříčku druhá. Stejně jako Šarapovová se udržela americká superstar v čele, aniž by vzala raketu do ruce i během svojí mateřské pauzy. V roce 2019 brala 646 milionů korun, z toho 553 milionů pocházelo od sponzorů.

V TOP 10 se objevily pouze dvě Češky. Petra Kvitová po svém druhém vítězství na Wimbledonu obsadila v roce 2015 se 170 miliony korun šesté místo, většinu si ale uhrála na odměnách. O čtyři roky roky později se dostala na osmé místo Karolína Plíšková – tehdy finalistka US Open brala 140 milionů korun.

Maria Šarapovová po boku přítele doslova září štěstím.
Maria Šarapovová po boku přítele doslova září štěstím.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud