5. prosince 2021 • 13:45

Trnava, Slavia, Lausanne… Teď Plzeň? Na Blšany už Chvalovský nenavázal

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
2
  • František Chvalovský zasáhl do historie několika klubůFrantišek Chvalovský zasáhl do historie několika klubůFOTO: koláž iSport.cz

    Z pozice šéfa českého fotbalu dovedl Blšany až do první ligy. Jenže pád Františka Chvalovského znamenal i konec tohoto vesnického zázraku, který po letech živoření v nižších soutěžích vzal definitivně za své. Dnes Blšany fotbalový oddíl nemají. Sedmašedesátiletý Chvalovský nicméně comeback na vrcholnou fotbalovou scénu ještě nevzdal, o čemž svědčí jeho čerstvé angažmá v hledání strategického partnera pro Viktorii Plzeň. O něco podobného se přitom v minulosti pokoušel už nejméně čtyřikrát – a pokaždé neúspěšně…

  • Spartak Trnava

    „Trnava je příběh tak deset let zpátky,“ zavzpomínal František Chvalovský na pokus o vstup do tradičního slovenského klubu uprostřed listopadu v deníku Sport. Tehdy se sešel s majitelem Vladimírem Poórem i tehdejším trenérem Pavlem Hoftychem, ale víc než lahodná káva a příjemný rozhovor z toho nebyl. Poór pak s Trnavou získal titul a slavil postup do základní skupiny Evropské ligy. Klub prodal v roce 2019 rodině Drobných, respektive jejich společnosti Cinemax.

    František Chvalovský pomáhá švýcarskému zájemci o PlzeňFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Slavia Praha

    František Chvalovský a Slavia, to by bývalo bylo pikantní spojení. Nicméně ani jednání s Alešem Řebíčkem nedospěla do zdárného konce. „Tam šlo o Němce a vše bylo jinak nastavené. Tehdy akcie klubu ke koupi v takovém měřítku nebyly. Spolupracoval jsem s Klausem Tebbem, bývalým šéfem T-Mobile v České republice. Říkal: Jsme schopni dát dohromady sponzorské peníze a jimi postupně přebírat rozpočet. To už je ale pár let. Pan Tebbe si teď užívá německé penze…“ rekapituloval Chvalovský.

    Lubomír Puček (vpravo) jako manažer Slavie s Františkem Chvalovským v Blšanech Lubomír Puček (vpravo) jako manažer Slavie s Františkem Chvalovským v BlšanechFoto Pavel Mazáč (Sport)

     

  • Lausanne-Sport

    O téhle iniciativě se naopak moc neví, přitom měla mít zajímavé konsekvence. „Lausanne by šel v případě úspěšného uzavření transakce trénovat Ivan Hašek,“ říká dobře informovaný zdroj. V listopadu 2017 nicméně klub koupila chemická společnost Ineos Sira Jamese Arthura Ratcliffa, jednoho z nejbohatších lidí ve Velké Británii. Ineos sponzoruje i francouzské OGC Nice, výrazně se angažuje rovněž v cyklistice, jachtařství, formuli 1 a ragby. Lausanne nicméně hraje o záchranu.

    František Chvalovský pomáhá švýcarskému zájemci o PlzeňFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • České Budějovice

    Dynamo byla taková generálka na Viktorii. „Bylo by to stejné jako s Plzní. Budějovice mají všechno. Dříve nebo později to musí být velká bašta českého fotbalu,“ prohlásil František Chvalovský. „Byl jsem ve spojení s panem Dvořákem (bývalým spolumajitelem), pořád jsem si říkal, že se navštívíme a řekneme si, co bych mu mohl doporučit a co by zase chtěl on. Ale nikdy jsme se nesešli. Vyměnili jsme si pár mailů, ale nebylo to pořádně ani v začátku.“

    Lukáš Havel se raduje z druhé branky Dynama Lukáš Havel se raduje z druhé branky DynamaFoto Michal Beránek / Sport

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud