Jakub Konečný
16. prosince 2021 • 09:50

NEJ tyčkaři v Evropě: mezi smolaři i Messi, český „král“ (ne)překvapí

Vstoupit do diskuse
0
  • Lionel Messi má štěstí na trefování brankové konstrukceLionel Messi má štěstí na trefování brankové konstrukceFOTO: Reuters

    Povede se klička i následná střela… A stejně to není gól, míč totiž skončí na brankové konstrukci. Místo radosti se fotbalista jen zoufale chytí za hlavu. Kterých pět hráčů v TOP 5 evropských ligách má v této sezoně největší pech a místo trefují sítě tyče či břevna? A kdo v tomto ohledu „kraluje“ ve FORTUNA:LIZE?

  • TAMMY ABRAHAM (AS Řím) – 7

    Vysněná posila Josého Mourinha z Chelsea si v italské metropoli vede zatím dobře. Čtyřiadvacetiletý anglický reprezentant vstřelil v Serii A čtyři góly, dalších šest přidal v Konferenční lize. Statistiky v ligové soutěži by mohl mít ještě lepší, jenže hned sedm jeho pokusů zastavila branková konstrukce.

    Tammy Abraham Tammy AbrahamFoto Reuters

  • LIONEL MESSI (PSG) – 7

    Majitel Zlatého míče čekal na první gól v Ligue 1 poměrně dlouho, žádný další zatím nepřidal. Dílem za to může složitější aklimatizace v novém týmu, ale roli evidentně hraje i prostá smůla. Trefit v deseti startech hned sedmkrát břevno nebo tyč je skutečně nevídaná věc. Je jen otázka času, kdy to Lionel Messi prolomí.

    Lionel Messi v zápase proti Nice neskóroval a PSG jen remizovalo 0:0 Lionel Messi v zápase proti Nice neskóroval a PSG jen remizovalo 0:0Foto ČTK / AP / Thibault Camus

  • BRYAN MBEUMO (Brentford) – 7

    Francouzský křídelník patří k nejnebezpečnějším hráčům nováčka, který se zatím drží v bezpečném středu tabulky Premier League. Bryan Mbeumo k tomu přispěl třemi trefami a jednou asistencí, ale vinou sedmi zásahů do brankové konstrukce dostal nálepku nejsmůlovatějšího hráče soutěže. Nechtěný historický rekord PL drží Robin van Persie, kterému v dresu Arsenalu v sezoně 2011/12 zvonilo v uších desetkrát.

    Bryan Mbeumo z Brentfordu Bryan Mbeumo z BrentforduFoto Reuters

  • NABIL FEKIR (Betis) – 6

    Bývalá hvězda Lyonu září už třetí sezonu v barvách Betisu, v roli ofenzivního záložníka vykazuje zajímavou produktivitu – viz tři góly a tři asistence v této sezoně. Mohla být nicméně dvojnásobná, nebýt šesti střel, kterým do cíle scházelo jen pár centimetrů. I tak se osmadvacetiletý fotbalista co nevidět dočká nové smlouvy do roku 2025.

    Nabil Fekir z Betisu Nabil Fekir z BetisuFoto Reuters

  • RAÚL DE TOMÁS (Espanyol) – 5

    Odchovanec Realu Madrid, který prošel i Benfikou, má v této sezoně La Ligy průměr půl vstřeleného gólu na zápas (16 startů/8 branek). Espanyol je na jeho produktivitě závislý, španělští novináři proto rádi používají termín „Rauldependencia“.  Formy sedmadvacetiletého zabijáka si už všiml i reprezentační trenér Luis Enrique.

    Raúl de Tomás z Espanyolu Raúl de Tomás z EspanyoluFoto Reuters

  • VÁCLAV PILAŘ (Jablonec) – 3

    Asi nepřekvapí, že největší pecháček ve FORTUNA:LIZE obléká dres Jablonce. „Naše koncovka je neštěstí,“ přiznal ostatně i klubový boss Miroslav Pelta. Dvakrát tyč nebo břevno trefili Vakho a Antonín Fantiš ze Zlína, sparťané Matěj Pulkrab, Adam Hložek a Martin Minčev, Milan Škoda s Ewertonem z Mladé Boleslavi – a samozřejmě opět z Jablonce Miloš Kratochvíl…

    Jablonec - Boleslav: Pilař ukličkoval obránce a nastřelil tyč!
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud