Ondřej Škvor
Premium
2. září 2022 • 15:40

Řada dojde i na Slavii a Spartu, říká šéf etické komise. Pozve si Tvrdíka?

Vstoupit do diskuse
28
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úplatní rozhodčí nebo Vyšehrad už tresty dostali. Jenže, stejně každého nejvíc zajímá, co na etické komisi řeknou – a hlavně co si od ní pak vyslechnou – Slavia a Sparta. „Těmi kluby se budeme zabývat,“ říká její předseda Jan Eisenreich v rozhovoru pro iSport Premium. A mělo by to být do měsíce.



Tři čtvrtě roku už řešíte možné disciplinární přečiny související s Berbrovou kauzou. Jak jste daleko?
„Většinu z toho, co se dá řešit, už máme za sebou. Nepočítám nějakých padesát procent lidí, kteří vystoupili z FAČR a tím jsme nad nimi ztratili pravomoc. Začali jsme těmi úplně největšími piráty, což byli úplatní rozhodčí a Vyšehrad jako klub. A teď postupně přecházíme k dalším lidem či klubům, kterých se Berbrova kauza dotkla trochu méně. Často jsou to osoby, které měly tu smůlu, že se objevily v Berbrově telefonu. Přitom jsou určitě lidé, kteří si počínali mnohem hůř a fotbal rozkládali mnohem víc, ale Berbr s nimi komunikoval napřímo. Anebo byla věc nastavená dokonce tak, že ani o nic žádat nemuseli. Někomu prostě stačilo pouze ‚být‘ a ani nemusel uplácet.“

Leckoho jste potrestali, ale stejně nejvíc každého zajímá, zda budete řešit Slavii – za Nezmara a Bílka – a Spartu za Krulu. Dojde na ně řada?
„My jsme s těmito ligovými kluby čekali co nejdéle, protože důkazního materiálu nebylo tolik jako třeba v případě Vyšehradu. Čekali jsme na výslech Romana Berbra, na výpisy z jeho telefonů. Co bylo nejjasnější, jsme řešili nejdřív. Nicméně odpověď zní: těmi kluby a lidmi se budeme zabývat.“

Kdy?
„Řekl bych, že v horizontu jednoho měsíce.“

Jana Nezmara zvát patrně nebudete, protože už není členem asociace. Ale Jiří Bílek, který o poločase zápasu slávistického béčka volal Romana Rogoze a stěžoval si na rozhodčího, ten by asi vysvětlení podat mohl, ne?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
28

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud