24. července 2023 • 20:40

Švancara o Lužánkách: Chápu, že se musí bourat, ale ve prospěch fotbalu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na stadion Za Lužánkami chodil jako divák, dával na něm góly a několik posledních let je jeho jméno spjato především s bojem za záchranu tohoto někdejšího „srdce” brněnského fotbalu. Jak hodnotí bývalý fotbalista a brněnský patriot Petr Švancara slavnou éru fotbalového stadionu i roky chátrání a sporů o budoucnost? Co podle něj místo pro brněnské fanoušky znamená a jaké další kroky on sám čeká od města? O vztahu k Lužánkám promluvil v rozhovoru pro Reflex a iSport.cz.



Před osmi lety s fotbalovými fanoušky oživil chátrající stadion Za Lužánkami ve jménu exhibičního fotbalového utkání a své rozlučky s kariérou. A ještě vloni plánoval Petr Švancara jeho další obnovu, když se s vedením Brna dohodl na možném využití areálu pro tréninkové centrum mládeže. Když ale projekt radní záhy stopli a začalo se mluvit o demolici stadionu, přišla od bývalého fotbalisty ostrá reakce, ve které mluvil dokonce o tom, že zvažuje, že na město podá žalobu.

Nakonec se ale vyostřená komunikace zklidnila, stadion posuzují statici a město nevylučuje, že by se nakonec travnaté plochy mohly pro původní projekt využít. Současně radní odsouhlasili investiční záměr na opravu fungujícího fotbalového stadionu na Srbské, kde hraje brněnská Zbrojovka teď. Na výsledek statického posudku a s ním související další plán pro Lužánky se stále čeká. Stejně jako na konečný verdikt o demolici.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud