Zdeněk Janda
29. listopadu 2014 • 19:46

Jsi SRDCAŘ! Kaberle odehrál první zápas za Kladno a dal gól

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V hledišti ho přivítal nápis: „Kábo, jsi srdcař!“ Tomáš Kaberle odehrál po návratu do Kladna první zápas, pomohl gólem porazit Ústí 3:1. „Když se vyhraje, je vždycky radost,“ říkal 36letý obránce, jenž navíc trefil jubilejní stý kladenský gól v sezoně! „Těší mě, že to padlo zrovna na mě,“ pousmál se bek, pro něhož to byl teprve pátý duel v sezoně.



Ve středu šel poprvé na led, dneska už hrál. Ale fyzicky se cítil dobře, odehrál spoustu minut. „Sám říkal, že je to v pohodě. A myslím si, že postupně se bude cítit ještě líp a budeme ho vytěžovat víc. Hlavně v těch nejdůležitějších momentech,“ řekl k tomu kladenský asistent Jiří Kopecký.

Kaberle nastupoval ve dvojici s Tomášem Kloučkem. A bude to takhle i dál. „Klouček je defenzivní bek, Tomáš spíše čtvrtý útočník. Takže takhle to budeme praktikovat i v dalším utkání,“ dodal Kopecký.

Kladno patří do extraligy

Kaberle byl rád, že týmu zápas vyšel. „Vždycky, když se vyhraje, tak člověk může mít radost,“ vykládal zkušený zadák, jehož fanoušci vřele přivítali.

„Tohle potěší. Není nic lepšího, než když člověk hraje tam, kde vyrůstal. Jsem za to rád, doufejme, že nás lidé budou podporovat i dál. Bylo by těžké v Česku jít hrát někam jinam, mám tady výborné zázemí. Je to sice první liga, ale naposledy nám to nevyšlo, takže teď uděláme maximum, abychom to napravili. Všichni víme, že Kladno patří do extraligy. Budeme se snažit, abychom se hned vrátili,“ dodal.

Fanoušci Kladna přivítali posilu Tomáše Kaberleho tímto transparentem
Fanoušci Kladna přivítali posilu Tomáše Kaberleho tímto transparentem

A první zápas mu ukázal, že to bude hlavně o trpělivosti. Zvlášť doma.  „Bylo vidět, že některé týmy sem budou jezdit vyloženě bránit a hrát na brejky. Takže to bude těžké, ale my se nesmíme nechat strhnout a hlavně nesólovat. Musíme vydržet, hrát to, co máme. A ono to tam napadá. Jako teď proti Ústí,“ uvedl obránce, jenž v sezoně předtím odehrál dvě přípravy za Devils, potom nastoupil dvakrát na farmě Rangers.

Takže na další utkání byl mimořádně natěšený… A mohl být spokojený. Obnovená premiéra vyšla jemu, ale i týmu.

Rozhovor s Tomášem Kaberlem čtěte v zítřejším vydání Nedělního Sportu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud