31. ledna 2018 • 11:53

Jágr v Kladně: Co musí stihnout, kdy bude hrát a jaké má šance na NHL?

Autor: iSport.cz, mto
Vstoupit do diskuse
0
  • Jaromír Jágr už letos trénoval s Kladnem před začátkem sezony v zámoříJaromír Jágr už letos trénoval s Kladnem před začátkem sezony v zámoříFOTO: Michal Beránek (Sport)

    Co roky fanouškům Kladna sliboval, to teď Jaromír Jágr splní. Začne válet v dresu Rytířů a vůbec ho netrápí, že jeho tým hraje až druhou nejvyšší soutěž. Jaké všechny kroky teď má hokejová legenda před sebou a na co se může v barvách Kladna těšit? "Začali jsme vyřizovat transferkartu z Calgary, dalším krokem je sepsání hráčské smlouvy, což je samozřejmě formalita, protože je majitel klubu. Třetí věc je zdravotní prohlídka," řekl mluvčí klubu Vít Heral. Podívejte se na klíčová data pro zbytek Jágrovy sezony.

  • Konec základní části WSM ligy - 26.2.

    Jaromír Jágr při letním tréninku na kladenském stadionuFoto Michal Beránek (Sport)

    Pokud chce Jágr nastoupit v první lize, musí být nejpozději dnes dopsaný na soupisce. Večerní zápas proti Karlovým Varům zápas ještě nestihne, v sobotu pak hraje Kladno proti Benátkám nad Jizerou. Ty už oznámily, že pokud bude na soupsice, utkání se přesune do Liberce, kde je podstatně větší stadion. "V tuhle chvíli nemůžu potvrdit, kdy se Jaromír objeví prvně na tréninku a kdy prvně nastoupí do utkání. Musíme počkat, až přiletí. Bude záležet, jak se bude aklimatizovat, jak se bude cítit, teprve potom se rozhodne on sám," podotkl Heral.

  • Konec přestupů v NHL - 27.2.

    Nevrátí se ještě Jágr do NHL?Foto Profimedia.cz

    Populární trade deadline se Jágra týkat nebude, ale najdou se i tací, kteří si myslí, že zámořský konec ještě nenastal. "Vím, že všechno teď mluví proti němu, ale nevěřím, že odchod z Calgary znamená Jágrův konec v NHL. Dokud někde stále hraje a neoznámil konec kariéry, budu věřit tomu, že se ještě vrátí," napsal si na Twitter žurnalista Tom Gulitti, který během Jágrova působení u New Jersey působil v klubu jako beatwriter.

  • Začátek play off WSM ligy - 27.2.

    Kladno je v tuto chvíli na 3. místě WSM ligyFoto Barbora Reichová (Sport)

    Kladno zažívá další hodně slušný ročník, znovu je adeptem na postup do baráže. Zdaleka ne všechno je ale ideální. Třetí tým tabulky totiž v 44. kole na ledě dvanáctého Ústí nad Labem prohrál 0:6. "Naše šance vzrostly, ale uvidí se až na ledě," podotkl brankář Miroslav Kopřiva. Nejvyšší soutěž opustilo Kladno po nevydařené baráži v roce 2014. Bude Jágr jeho zachráncem a vytáhne mužstvo nahoru?

  • Začátek baráže o extraligu - 27.3.

    Jak daleko se Kladno letos dostane?Foto Michal Beránek (Sport)

    V případě, že by Jágr chtěl pomoci v následné baráži, musí sehrát v součtu s play off minimálně patnáct utkání. Kolik zápasů je potřeba, si zjišťoval předem. "Teď je ale opravdu předčasné něco takového řešit. Až přiletí, až se aklimatizuje a až si zatrénuje, tak uvidíme, jak to s ním bude dál," podotkl mluvčí kladenského klubu Heral.

  • Konec základní části NHL - 7.4.

    Jaromír Jágr a Calgary? Stále je to možnéFoto Profimedia

    Jágrův odchod z NHL neproběhl zrovna tak, jak by si hokejová legenda zasloužila. Není tedy možné, že by zkušený útočník na závěr ročníku přece jen zamířil do zámoří a s věhlasnou ligou se rozloučil? Co když se Kladnu nebude dařit podle představ a třeba se do baráže ani nedostane? Calgary uvolnilo Jágra do Kladna, kde bude hrát pod stávající roční smlouvou. Zda se ale v tomto ročníku ještě do NHL vrátí, zůstává zatím nejasné. "Nevím, jestli chce v téhle sezoně pokračovat. Kvůli zraněním to pro něj bylo těžké. Vrátil se a potom se hned zranil. Nemohl si vybudovat pozici. NHL je rychlá, ať už je vám pětadvacet, natož pětačtyřicet. Tenhle rok dohraje a pak se uvidí, co dál," řekl generální manažer Flames Brad Treliving.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud