15. března 2018 • 04:10

Jágr naskočil opět na mžik, na led se ale vrátil. Aby seřval sudí

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tentokrát se nepředstavil jen na pár vteřin. Hvězdný Jaromír Jágr nastoupil ve středu do svého 12. utkání za Kladno v již tradičním scénáři, kdy se kvůli zdravotním problémům objevil na úvodním vhazování a pak bleskově odjel z ledu. Ve druhém utkání semifinále play off první WSM Ligy proti Českým Budějovicím, které Rytíři porazili 3:2 v prodloužení, se však zraněný kladenský matador angažoval o něco víc. Nejen, že po symbolickém nástupu nesundal výstroj a byl se spoluhráči na střídačce, tentokrát vyrazil na hříště ještě jednou. Bylo to v momentě, kdy Kladno inkasovalo diskutabilní gól.



Dělá postupné krůčky. Hokejový velikán sice nedávno přiznal, že zraněné koleno se hojí velice těžce, svému týmu však chce být co nejblíže. Od prvního utkání Kladna proti Motoru tak vždy po rychlém odjezdu z ledu zamíří ne do kabiny, ale na střídačku ke spoluhráčům, kterým radí v přímém souboji o extraligovou baráž. 

Rytíři do semifinálové série vlétli až nečekaně úspěšně. Na ledě favorizovaných Budějovic dokázali dvakrát vyzrát na jihočeského obra a ujmout se vedení série 2:0. Druhá výhra se přitom nerodila vůbec lehce. Uběhlo sotva 18 vteřin od začátku zápasu a domácí se již dostali do vedení zásluhou Miroslava Čermáka. Kladenští se ale vzpružili vyrovnávací brankou do šatny, o kterou se postaral jednadvacetiletý útočník Daniel Kružík. 

Jaromír Jágr během semifinálového utkání Kladna s Českými Budějovicemi
Jaromír Jágr během semifinálového utkání Kladna s Českými Budějovicemi

Vypjatá bitva s vyrovnaným skórem pokračovala až do začátku třetí třetiny, kdy v čase 45:24 překonal obránce Zdeněk Čáp "placírkou" brankáře hostů Lukáš Cikánka. Rytíři okamžitě vyrazili k rozhodčím s přesvědčením, že gól byl neregulérní. Do diskuze s hlavními arbitry přispěchal dokonce i pořádně nespokojený Jágr.

Nicméně sudí si stáli za svým a po poradě uznali gól jako regulérní. "Musím přiznat, že jsem ten moment neviděl, ale podle kluků byla branka neregulérní," řekl pro web Rytířů střelec Kružík.

Jágr o tvrdém nárazu: Češi by se měli zamyslet, jinak příště přijede rakev
Video se připravuje ...

Sporný moment, který rozpálil i kladenskou legendu, však hosty mrzet nemusel. Zhruba minutu a půl před koncem Kladno srovnalo stav utkání na 2:2 a v následném prodloužení se postaralo zásluhou kladenského snajpra Jana Kloze o malou senzaci v bitvě o baráž. Jágr nicméně "potřebuje" v sérii na čtyři vítězné zápasy i jednu prohru, aby dosáhl na podmínku 15 odškrtnutých zápasů a mohl případně naskočit právě do baráže o extraligu.

Góly

Domácí: 00:18. Čermák, 45:24. Čáp

Hosté: 18:46. Kružík, 58:21. Svedlund, 63:20. J. Kloz

Sestavy

Domácí: Kváča (Bláha) – Kutlák (C), F. Novák (A), Fillman, Kučný, Pavlin, Čáp – Čermák, Vampola, Nedorost (A) – M. Bárta, Rob, Jonák – Dostálek, J. Mikyska, Heřman – Nejezchleb, Galamboš, L. Květoň.

Hosté: Cikánek (Kopřiva) – Zelingr, Štich (A), Svedlund, Štindl, Kehar, Lenďák – Jágr, T. Kaut, Kružík – J. Kloz, Kubík, D. Tůma – M. Hořava, Machač (A), Zikmund – J. Strnad (C), R. Přikryl, Pekr – Redlich.

Rozhodčí

Dědek, Obadal – Lukš, Gančařčík

Stadion

Budvar aréna

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud