Jaroslav Kalina
19. března 2018 • 09:57

Motor Jágra neřeší. Je nám volný, zda tam sedí on, nebo Ovečkin, řekl Kváča

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stále mají nůž na krku, ale žijí. Hokejisté českobudějovického Motoru odmítli padnout v semifinále WSM ligy s Kladnem ve čtyřech zápasech a po obětavém výkonu dokázali vyhrát 4:2. O snížení stavu v sérii na 1:3 se výrazně přičinil i brankář Petr Kváča, kterému mezi třemi tyčemi rozhodně nepřišlo, že by soupeř zápas vypustil kvůli povinnému startu Jaromíra Jágra. „To mi nepřipadá rozumné. Hlavně my tohle vůbec neřešíme. Popravdě nám je úplně volný, jestli na střídačce sedí, nebo nesedí Jaromír Jágr, či Alexandr Ovečkin,“ poznamenal s úsměvem.      



Motor přestál klinickou smrt a v čase nejvyšší nouze ukázal své kvality. Z brindy se však Jihočeši stále nevylízali. Vysněný postup do baráže je díky rychle získanému náskoku v moci Kladna. Po čtvrtém zápase semifinálové série si však Českobudějovičtí věří, že chyby z předchozích duelů mohou napravit. Podle gólmana Kváči si tým musí věřit stejně jako v Kladně.      

„Zápasy před nedělí se nám vůbec nepovedly. Bylo několik věcí, které jsme nedodržovaly, od čtvrtého zápasu se to otočilo. Můžeme se od toho odpíchnout a jít krůček po krůčku dál a jen si věřit. Štěstíčko se otočí vždycky tomu, kdo je připravený. Můžeme na tom stavět. Co bylo včera, neplatí dnes ani zítra," řekl sebejistě dvacetiletý strážce branky.

Jágr o koleni, ale i baráži. Že jsem chtěl, aby Kladno prohrálo? To vůbec, já už chtěl mít dovolenou, smál se
Video se připravuje ...

První tři ztracené zápasy již opora Motoru nevrátí. Uvědomuje si, že jeho mužstvo má hlavu přimáčknutou na špalku. Kváčovi se však tato situace líbí. „O to je tahle série vzrušující a zábavnější. Je to hodně o emocích. Když je člověk udrží na uzdě a dá do toho úsilí, námahu a srdíčko, bude si připadat mnohem lépe. Musíme si dál věřit a nemyslet na to, že jsme jednou nohou od vyřazení. Bojujeme dál,“ zavelel Kváča.

Defenzivu Motoru nerozvrátilo ani vyloučení obránce Filipa Nováka, který už po 35 sekundách v první třetině krvavě zranil kladenského útočníka Tomáše Redlicha. Za zásah do oblasti hlavy a krku poputoval okamžitě do šatny. České Budějovice čekalo pětiminutové oslabení.

Mladý brankář však tvrdil, že tým je schopný se s takovými potížemi vyrovnat. „Stalo se to na začátku utkání a my si zkrátka řekli, že před námi stojí další vyloučení a ubráníme to. Nakonec se nám to povedlo,“ chválil si Kváča. Stejnou větu by rád pronesl i v úterý po pátém utkání série na domácím ledě. Potom bude budějovická naděje dál žít.

Góly

Domácí: 08:06. Kružík, 34:52. J. Strnad

Hosté: 21:22. Nedorost, 38:13. Čermák, 38:52. Heřman, 42:41. Nedorost

Sestavy

Domácí: Cikánek (Kopřiva) – Štich (A), Svedlund, Štindl, Kehar, Lenďák, F. Matula – Redlich, T. Kaut, Kružík – J. Kloz, Kubík, D. Tůma (C) – M. Hořava, Machač, Zikmund – J. Strnad, R. Přikryl, Pekr (A) – Jágr.

Hosté: Kváča (Gába) – Kutlák (C), F. Novák (A), Fillman, Vráblík, Pavlin, Čáp – Čermák, Vampola, Nedorost (A) – Heřman, Rob, Jonák – Dostálek, Galamboš, Martin Novák – L. Květoň, Vlček, Nejezchleb.

Rozhodčí

Veselý, Zubzanda – Belko, Špringl

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

4956 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud