Jaroslav Kalina
23. března 2018 • 17:30

Kladno zbrojí na baráž. Jágr na střídačce? Poloviční práce pro trenéry

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Možnost zabojovat o návrat mezi elitu hladce vyfoukli favoritovi. To už je však minulostí. Nyní kladenští hokejisté po vydařeném semifinále s Českými Budějovicemi stojí před další výzvou – návratem do extraligy. Po čtyřech letech se Kladenští o comeback poperou v baráži s Jihlavou, Litvínovem a Karlovými Vary. „Jdeme na ně s čistou hlavou. Vlastně nemůžeme nic ztratit, pouze získat, v dobré náladě pronesl obránce David Štich na prvním tréninku před startem nejdůležitější fáze sezony.



Po senzačním postupu přišla krásná úleva. Od úterního vítězství 5:2 na českobudějovickém ledě může celé Kladno konečně pomýšlet na zisk extraligové příslušnosti, kterou ztratilo v roce 2014. Cesta do baráže byla trnitá, Rytíři si ji však konečně proklestili. „Jsem hrozně moc rád, že se nám to po takové době povedlo. Čekání na postup už bylo takové frustrující. Momentálně panuje velká radost,“ prozradil s úsměvem útočník Jakub Strnad.

Jeden ze dvou kladenských kapitánů si s týmem prošel vlastně vším. Zažil pád Kladna do první ligy, následné neúspěšné snahy o extraligový návrat a nyní i vysněnou baráž. „Řekli jsme si jasně s kluky, že sezonu budeme dělat krůček po krůčku. Vyšel první, nyní nás čeká další, ten nejdůležitější. Rozhodně se chceme porvat o extraligu,“ zahlásil šestadvacetiletý odchovanec.

Jágr v baráži? Neupínáme se na to, nám pomáhá i na střídačce, hlásí Hořava
Video se připravuje ...

Jak se Kladno hodlá připravit na střety s barážovými soupeři? To je přísně tajné. „Nebudu prozrazovat. Soupeř si to pak klidně může někde přečíst či vidět na videu. Naši hru prostě každý uvidí, až to všechno začne,“ zatajil obr Štich. Na stejnou otázku podobně zareagoval i kouč Pavel Patera. „Na čem pracujeme? To je přesně ta věc, kterou soupeřům nebudeme prozrazovat,“ tajuplně se smála kladenská legenda.

„Na tuhle chvíli čekalo celé Kladno čtyři roky. Všichni si mysleli, že to přijde dřív, ale povedlo se nám to až teď. Nikdo nám moc nevěřil, že přejdeme přes Budějovice. Nicméně to vyšlo a nyní nás čeká nejdůležitější část sezony, do které chceme jít se stejnou bojovností jako v play off. Nevím, jak na tom budou ostatní týmy, ale nám to může pomoct,“ věřil mohutný bek Štich. „Uvidíme na konci baráže, zda to bude výhoda, či ne,“ dodal kapitán Strnad.

Kladenský útočník Adam Kubík se raduje z úvodní branky utkání
Kladenský útočník Adam Kubík se raduje z úvodní branky utkání

Kladenská nemesis z Jihlavy? Chceme to Dukle vrátit, zavelel Strnad

Po úspěšném vyřazení Českých Budějovic se Strnad pořádně prospal a zregeneroval na procházkách se psem. Momentálně už se však se svým týmem plně oddává pokynům koučů Miloslava Hořavy a Pavla Patery. Na strůjcích kladenského postupu do bojů mezi elitu byl vidět lehký úsměv, ale odmítají usínat na vavřínech. „Jedenáct zápasů jsme hráli opravdu na krev, všechny zápasy byly těžké. Věřím, že tohle by nám mohlo v baráži pomoct,“ řekl zkušený stratég Hořava.

Možnost, že do baráže naskočí i hvězdný Jaromír Jágr, by uvítal. Pomoci slavné 68 si však uznávaný trenér možná ještě více cení na střídačce. „Kdyby mohl Jarda hrát, bylo by to fajn, ale neupínáme se na to. Nám ohromně pomáhá na střídačce. Takhle je to podle mě bezvadné. Pro trenéry to hned znamená poloviční práci,“ řekl Hořava o poznatcích zraněného hokejového velikána.

Kladno je v baráži. Prvků je na zlepšení je dost, říká Patera Kladno je v baráži. Prvků je na zlepšení je dost, říká PateraFoto Barbora Reichová (Sport)

Jágrovu spolupráci s trenéry podobně přivítal i Patera. „Jarda nám ohromně usnadňuje práci. Jeho role nejlepšího hráče historie českého hokeje a majitele klubu má na kluky jistý vliv. Oni si nedovolí vypustit žádný souboj ani padání do střel. Prostě nic,“ prozradil jeden z vůdců kladenské střídačky.

Postup do baráže kladenského velikána ohromně motivuje. Ještě jako aktivní hráč a kapitán byl u té poslední, ve které jeho tým společně se Slavií padl. Nyní již na lavičce touží po úspěchu. Cestu k návratu mezi elitu však bude střežit vedle ostatních týmů i Jihlava, kladenská nemesis v první lize, která rovnou dvakrát dokázala Rytířům ukončit předčasně sezonu.

„Ono je úplně jedno, kdo proti nám stojí. My se budeme chtít pokusit dostat na první dvě místa barážové tabulky. Sestup samozřejmě nikomu nepřeju, ale na úkor nějakého týmu se musí postoupit,“ zůstal chladný Patera. Touhu po odvetě však jasně ukázal kapitán Strnad. „Jihlavu moc dobře známe. Dvakrát nás v boji o postup do baráže vyřadila. Chceme jim to vrátit. Motivaci máme velkou,“ odhodlaně prohlásil kmenový hráč Kladna.

První utkání v baráži odehrají Rytíři v úterý 27. března a hned na ledě jihlavského rivala. Přímý přenos utkání nabídne od 17 hodin ČT Sport. ONLINE přenos utkání můžete rovněž sledovat na iSport.cz.

Baráž? Je to pro mě motivace dál trénovat a nekončit, prohlašuje Jágr
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud