24. dubna 2018 • 09:00

Buď brankář Vsetína! Klub šokoval inzerátem, nabízí 12 tisíc: Možná i víc!

Autor: jab, koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Být jako Roman Čechmánek! Lapat tak jednou za Vsetín! Co byl pro jednu generaci na hony vzdálený sen, je pro současníky "celkem" snadno realizovatelná věc. Stačí se ozvat na inzerát, který od soboty visí na vsetínském úřadu práce. Ikonický klub, šestinásobný mistr extraligy a účastník WSM ligy, v něm hledá posilu do branky. Bláznovství? "Kdepak, myslíme to vážně," šokuje vedení Vsetína.



Kdo měl od soboty cestu vsetínskou ulicí Pod Žamboškou a vešel do tamního Úřadu práce, možná nestačil valit bulvy. V sekci "atleti a ostatní profesionální sportovci" se houpe zajímavý inzerát. Prvoligový hokejový klub v něm hledá nového brankáře. Značka? Spěchá!

Zájemce láká na zkrácený úvazek, minimálně 16 hodin týdně, s nástupem od 21. května 2018. A co další požadavky? No, pro všechny "maskované muže" to úplně není...

"Požadujeme několikaletou zkušenost na dané úrovni, zkušenosti z KHL, reprezentační starty za seniory, anglický jazyk. Žádné speciální dovednosti nejsou pro tuto práci požadovány," píše se doslova v popisu volného pracovního místa.

 

Proč se osmý tým skončeného ročníku WSM ligy, který ve čtvrtfinále play off vypadl 0:4 s Karlovými Vary (zvládly baráž a postoupily do extraligy) k této akci uchýlil? Opravdu to není legrace?

„Inzerát je míněný vážně, je to jeden z kanálů. Neznáme všechny agenty. Kolikrát se pak divím, kdo všechno tuhle práci dělá. Tak to zkoušíme i takto," popsal netradiční způsob komunikace Daniel Tobola, jednatel Vsetína.

Kapitolou sám pro sebe je plat, Vsetín nabízí 12 500 hrubého. "Ten plat 12 500 je minimální mzda v Česku, museli jsme tam uvést nějakou částku. Jinak bychom to nemohli podat. Samozřejmě, že když bude mít gólman starty a bude se mu dařit, vydělá si asi víc. Brankáři nejsou, musíme vyzkoušet všechno a inzerát tomu může pomoct, byť nepřímo," stojí si za inzerátem Tobola.

Pro úplnost, v uplynulé sezoně za Vsetín nastoupili čtyři brankáři - Luboš Horčička, Pavel Jekel, Jaroslav Pavelka a Michal Šurý. Vsetínské brankoviště hájil v mistrovské éře (1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2001) i olympijský vítěz z Nagana Roman Čechmánek.

Aktuálně na webových stránkách klubu soupiska A-týmu pro sezonu 2018/19 není. Kdo bude v brance je záhada.

Za Vsetín si své odchytal i Radovan Biegl.
Za Vsetín si své odchytal i Radovan Biegl.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud