Michal Koštuřík
Premium
26. července 2018 • 04:50

Vsetín jde po extralize! Má peníze, zajímavé cizince, padají vtipy o Zlíně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vichr vane od Lapače. Ve WSM lize nebudou táhnout jen starty Jaromíra Jágra, nýbrž i zmátořený Vsetín, který staví kádr pro comeback do extraligy. Angažoval schopné borce z českých klubů i z ciziny, žádnou „low cost“ kvalitu. Na střídačce dál majestátně stojí olympijský šampion Jiří Dopita. Nahlas se mluví o semifinále, ale může to jít i výš. Touha po nejvyšší soutěži je veliká. A peníze jsou. „Bylo by krásné, kdybychom zabojovali o baráž,“ říká jednatel Daniel Tobola.



V předchozím ročníku jako nováček splnili cíl, zahráli si play off. Ve čtvrtfinále je vyškolily Karlovy Vary 4:0 na zápasy, takže se ve Vsetíně začalo budovat znova. Nabídky dostali lepší hráči, klub sahal i do zahraničí.

Pomohl kontakt na bývalého brankáře Sasu Hoviho, jenž doporučil posily z Finska. Najednou je ze šestinásobného mistra jeden z favoritů první ligy. „Na papíře to vypadá zajímavě,“ připouští kouč Luboš Jenáček, jenž vede tým spolu s Jiřím Dopitou.

Mezi fanoušky už padají fórky, že si za rok vymění soutěž se Zlínem. Zatímco soused z druhé strany kopce Sirákov ekonomicky i hráčsky chudne, na Lapači nastává obroda. Silný sponzor, zapálení funkcionáři, rekonstrukce stadionu, investice do kádru a trenérů. Rozjeté to mají na Valašsku dobře.

Když si chtěli v přípravě poměřit síly s regionálním rivalem, zlínský trenér Robert Svoboda to zamítl. Důvod? Neměl zájem o divácky i herně vyostřené derby před ligou.

Jasně že si o tom za kopcem mysleli své. Ale hodili to za hlavu a chystají se na ročník, který může být přelomový. Vsetín logicky navyšuje ambice. Najal v rámci možností to nejlepší, co bylo dostupné na trhu. S týmem trénuje i brankář Miroslav Svoboda. Další posila?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud