6. června 2019 • 21:43

Zvrat v Chomutově! Dohoda s novým majitelem padla, Veverka chce postup

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podnikatel Milan Soukup se nakonec nestane novým majitelem hokejového Chomutova, který v dubnu sestoupil z extraligy do první ligy. Majoritní vlastník Pirátů Jaroslav Veverka ve čtvrtek na klubovém webu oznámil, že v dubnu avizovaný prodej akcií se neuskuteční a novým majitelem akciové společnosti se stane skupina místních podnikatelů, kterou ale blíže nespecifikoval.



„S panem Soukupem jsme bohužel nenašli shodu nejen v pohledu na aktuální ekonomickou situaci, ale zejména také nad dalším směřováním celého hokejového klubu. Z těchto důvodů jsme jednání o převodu vlastnictví ukončili a rozhodli se vydat jiným směrem,“ uvedl Veverka.

Důvod, proč k dohodě nakonec nedojde, je podle všeho Soukupovo rozhodnutí nejprve klub ekonomicky stabilizovat a až poté se pokusit o postup zpět do extraligy.

„Mým hlavním přáním, a dost možná i podmínkou pro převod akcií, byly záruky, že noví vlastníci budou mít chuť poprat se s aktuální situací a hlavně budou mít ambice vrátit Piráty co nejdříve zpátky do extraligy. A zatímco pro pana Soukupa se některé věci zdály jako neřešitelné, ostatní partneři to vidí jinak,“ řekl Veverka.

Noví majitelé jsou podle něj připraveni převzít veškeré závazky a okamžitě začít pracovat na zajištění nové sezony. „A na jejím konci by rádi bojovali o návrat do nejvyšší soutěže,“ podotkl Veverka a uvedl, že akcie přenechá za symbolickou cenu.

Soukup v rozhovoru pro Livesignal TV uvedl, že v minulých týdnech klub řídil na základě plné moci a následně mělo dojít k převzetí akcií, což se ale nestalo. „Po měsíci a půl mi byla plná moc odvolána. Proč nebyly změny učiněny, netuším. Nic tomu nebránilo, stačilo, aby se svolala členská schůze,“ uvedl Soukup, který se také snažil klub zachránit ve spolupráci s místními podnikateli.

„Chtěli jsme a chceme zachránit chomutovský hokej, zachránit mládež, aby se tady hokej hrál. Bude záležet na tom, jak budeme držet při sobě a jestli se dohodneme na všech podmínkách. Na principech. Tvrdím, že dnes se tvoří budoucnost chomutovského hokeje,“ řekl Soukup. V diskuzi pod rozhovorem na facebooku poté uvedl, že problémem byly dluhy, které odmítl převzít. „Můj předpoklad byl jiný než realita. Výši závazků nesdělím. Moje působení dnes v Pirátech skončilo,“ řekl MfDnes.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud