Jaroslav Kalina
10. září 2020 • 15:19

Bez sešívaných dresů, ale s větší silou. Slavia chce vítězit a kouká po extralize

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už při prvním pohledu na soupisku musí být každému jasné, že tento tým má na to hrát vysoko. Hokejová Slavia jde do nové sezony první ligy s pokorou, ale zároveň s velkou touhou být vítězná. K vzestupu mezi špičku Chance ligy mají během výročí 120 let klubu pomoct především ofenzivní posily, jimž vévodí legendární veterán Jaroslav Bednář. Staronové tváře mají sice věk okolo čtyřicítky (i přes), ale stále mají týmu z Edenu co nabídnout. Sešívaní, nyní již však bez sešívaných dresů, startují hon za vytouženým výsledkem v pondělí proti Ústí nad Labem.



A co přesně má být kýžený výsledek Slavie? Především být lepší než minulou zkrácenou sezonu, kdy pražské mužstvo skončilo na sedmém místě. Nyní chce vysoko, rozhodně má k tomu ambice. Nový trenér Pražanů Martin Štrba je člověk, který neumí a nechce prohrávat, a určitě si nechce na porážky zvykat. S týmem chce jít do každého zápasu Chance ligy s cílem vyhrát. Sílu posíleného kádru zná, bude se snažit z něj vytáhnout ještě víc.

„Klukům budu osobně pořád vštěpovat, že chceme vyhrát výsledek, který si všichni přejeme,“ řekl kouč Martin Štrba na čtvrteční tiskové konferenci. Čtyřiačtyřicetiletý vůdce střídačky má velkou výhodu, že mu vedle obránce a letitého lídra Jana Nováka přibyly na soupisku další vítězné typy se slávistickým srdcem. Navrátilci Jaroslav Bednář a Marek Tomica mají velkou chuť se bít za klub, se kterým zažili ty největší úspěchy v kariéře a posunout v růstu mladé slávisty.

Kapitán Novák je ze staronových posil nadšený. „Určitě je fajn, že jsou kluci zpátky. Mám s nimi dlouholetý přátelský vztah, hrál jsem s nimi léta. Jsou to zkušení hráči, kteří budou pomáhat klukům v rozvoji. Pro úspěch Slavie navíc udělají všechno,“ má jasno jednačtyřicetiletý bek, kterého v klubu svého srdce čeká již 17. sezona.

Hokejový matador Jaroslav Bednář (vlevo) je ve Slavii obklopen mladíky, které by rád posunul tak, aby jednou mohli pražský tým vrátit do extraligy
Hokejový matador Jaroslav Bednář (vlevo) je ve Slavii obklopen mladíky, které by rád posunul tak, aby jednou mohli pražský tým vrátit do extraligy

V týmu navíc pokračuje Petr Vampola, mistr světa z roku 2010. Do Slavie zamířil útočník Petr Kafka, který minulou sezonu ovládl bodování první ligy. Jako poslední posila dorazil ze Zlína zadák Lukáš Buchta. V rámci střídavých startů ze Sparty slávistům opět pomůže nadaný útočník Tomáš Šmerha, coby nejproduktivnější hráč týmu v posledním ročníku.

Vedení Pražanů v čele se Stanislavem Tichým je pokorné. V ročníku, ve kterém se bude slavit 120 let existence hokejové Slavie, nehodlá hned hlásit jako před rokem České Budějovice, že mají mužstvo na vytoužený postup do extraligy, který by si samozřejmě přáli. V případě velkého úspěchu však slávistický šéf udělá všechno pro to, aby se klub vrátil mezi elitu, i v nejisté koronavirem ovlivněné době, kterou hodlají řešit ze dne na den.

„Situace je pro všechny stejná v tomto případě. Někdo určitě postoupí a náš kádr rozhodně není ze slabších. Jsem přesvědčený o tom, že když se soutěž rozjede a s novým spolumajitelem se nám povede sehnat další nové partnery, na vhodných místech se pokusíme kolem prosince kádr ještě posílit a uvidíme, jak to dopadne,“ prozradil své dojmy většinový majitel Slavie.

Jako velkou věc si Tichý a zbytek vedení považuje změnu klubové identity, ve které se Slavia vrací k tradici. Reakce fanoušků byly údajně ve většině případů pozitivní. Některým fans ale vadilo, že Pražané již nebudou hrát v sešívaných dresech, ale v čistě červené a bílé sadě. Toto řešení není podle Tichého slov dočasné, tradiční červenobílé trikoty se tak v budoucnu mohou vrátit. Změnu loga však plánovali dlouho. „Chtěli jsme se vrátit k symbolům, které používala velká Slavia, tedy ta ve všech sportech,“ dodal předseda představenstva.

HC Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud