16. prosince 2020 • 20:40

Jágr se vrátil výhrou! Po 284 dnech nahrál na gól. Kladno skolilo Duklu 7:5

Autor: iSport.cz, kal
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po více než devíti měsících je zpátky! Jaromír Jágr se poprvé od sestupu svého Kladna z hokejové extraligy vrátil znovu do akce, jak už dříve informoval iSport.cz. A comeback to byl vítězný! Legendární útočník nastoupil s Rytíři do duelu proti Jihlavě, vedoucímu týmu první ligy, který pomohl porazit rozdílem 7:5. Nestárnoucí matador dokonce přihrál na gól mladého útočníka Matyáše Filipa, se kterým klubový majitel hrál (nezvykle!) ve čtvrté lajně. Středočeši proti Dukle prohrávali 1:3, ale především díky Tomáši Plekancovi a Antonínu Melkovi (v utkání oba 1+2) duel s rivalem dovedli k výhře.



Návrat na hřiště hokejové ikony v roce 2020 nejspíš už málokdo čekal. Bylo tedy celkem velké překvapení, když se potvrdily informace iSport.cz a Jaromír Jágr byl skutečně napsán do kladenské sestavy pro utkání s Jihlavou. Stalo se tak poprvé od 6. března, kdy nestárnoucí matador nezabránil v duelu o holý extraligový život s Litvínovem pádu svého klubu zpět do Chance ligy. Nyní po 284 dnech bez jediného startu se vrátil a to skvělou přestřelkou.

Jágr se objevil na ledě už ve 2. minutě utkání, kdy Kladno již prohrávalo s Duklou 0:1. V zajímavé šanci se objevil o 28 let mladší spoluhráč Matyáš Filip, ale jen těsně minul bránu Jana Brože. Když se ostřílený matador následně dostal puku v útočém pásmu, hra byla přerušena a sudí chtěli vylučovat domácí. Vyloučení však bylo ze strany hostů odvoláno.

O tři minuty později se Jágrova lajna znovu objevila před jihlavskou svatyní. Gumanovu šanci chtěl kladenský boss dorazit za čáru, ale kotouč již byl v moci hostujícího brankáře, u kterého se vzápětí strhla menší potyčka. Tlak Kladna se ale nesetkal s úspěchem, do šance se naopak dostala znovu dukla a v čase 6:04 zvýšila vedení na 2:0.

Do hry se ostřílený matador vrátil při první přesilové hře Rytířů po boku dlouholetého parťáka Tomáše Plekance. Jihlavští si ale v oslabení dokázali poradit, hráč s číslem 68 se do výraznější šance nedostal a odjel rychle střídat. Ve druhé kladenské početní výhodě Jágr ukázal své stále jisté držení puku, kontaktní gól ale nepadl.

Velkou šanci na snížení měl Plekanec. V oslabení se dostával do samostatného úniku, při kterém však byl faulován a sudí nařídili trestné střílení. Někdejší reprezentační kapitán ale tváří v tvář Brožovi neuspěl, puk dopravil za jeho záda až na druhý pokus, což ovšem nemohlo být uznáno. Gólu se ale kladenský tahoun přeci jen dočkal. V 60. minutě využil krásné přihrávky od Antonína Melky a dostal Rytíře do kontaktu.

Nástup do prostřední dvacetiminutovky vyšel opět lépe Dukle, která díky trefě česko-kanadského útočníka Joshuy Jamese Máchy znovu vedla o dvě branky. Následná třetí přesilovka Rytířů měla již mnohem větší parametry s Jágrem v hlavní roli. Osmačtyřicetiletý veterán měl několikrát nabito při útoku na jihlavskou bránu. Brož se v tu chvíli pořádně zapotil, ale gól legendě nedopřál.

V polovině utkání ale Rytíři proti tradičnímu rivalovi skvěle zabrali. Nejprve v oslabení snížil Melka, který za chvíli (svým třetím bodem v utkání) nahrál parťákovi Adamu Kubíkovi na vyrovnávací gól a Kladno se dostalo znovu do hry.

Poslední třetinu rozjelo tentokrát ve velkém stylu Kladno. V čase 43:23 dokonal domácí obrat centr čtvrté lajny Filip a na jeho premiérový gól mezi seniory mu nenahrál nikdo jiný než Jágr! Mladý forvard tak dostal dodatečně nezapomenutelný dárek dva dny po svých 20. narozeninách. Nažhavení Rytíři ale neměli dost a po trefách Nicolase Hlavy a Zacha Frye Rytíři vedli již o tři góly.

Triumf nad mužstvem z Vysočiny a povedený návrat hokejové legendy pečetil v oslabení trefou do prázdné branky ruský obránce Stěpan Zacharčuk, kmenový hráč Pardubic. Jágr v utkání odehrál necelých 14 minut (ice time 13:43) a podle oficiálních statistiky měl jednu střelu na bránu. 

Góly

Domácí: 19:08. Plekanec, 31:45. Melka, 33:55. Kubík, 43:23. Filip, 44:15. Hlava, 47:31. Frye, 55:18. S. Zacharčuk

Hosté: 01:35. Lichanec, 06:04. Eliáš, 21:11. Mácha, 53:58. Juda, 59:10. Fronk

Sestavy

Domácí: Košarišťan (Brízgala) – Frye, Mikliš, V. Sorokin, S. Zacharčuk, Kehar (A), Zelingr, Štochl – Kubík, Plekanec (C), Melka – Hajný, Pitule, Š. Jelínek – Bílek, Račuk (A), Hlava – Guman, Filip, Jágr.

Hosté: Jan Brož (Fučík) – D. Krenželok, D. Kolář (A), T. Černý, Strejček, Bilčík, Eliáš – T. Havránek, Skořepa (C), Illéš – Jiránek, Fronk, Mácha – T. Harkabus, Lichanec, Pekr – Čermák, Juda, Chlubna.

Rozhodčí

Zubzanda, Micka – Flegl, Horažďovský

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud