24. listopadu 2020 • 12:20

Jágr perlil rusky, do Omsku se prý jednou vrátí. Připomněl ale i tragédii

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaromír Jágr zase jednou oblažil ruskou duši. V rámci oslav sedmdesáti let od založení klubu Avangard Omsk byl hlavním magnetem ceremonií. Ty se uskutečnily v Moskvě, kde má klub kvůli stavbě nové sibiřské arény dočasný domov.



Poté, co pracovníci ruského klubu požádali svoji někdejší ikonu o rozhovor v přímém přenosu, kde byly pokládány dotazy fanoušků, vzniklo vtipné video.

Jak doznáte sami, ještě v první vteřině záznamu to nevypadalo, že hokejová legenda roztaje, navíc si vzal na pomoc překladatele Jaroslava Zídka, ale nakonec se Jágr odvázal a naprosto precizně vplul z češtiny do ruštiny, kterou v Omsku používal čtyři roky (2004/05 a 2008-11).

Rusky odpověděl například na otázku, kdy se znovu ukáže v dresu Omsku, kde nebyl k vidění devět let. A kde jej místní milují. „Je třeba zeptat se vedení Omsku, jestli chtějí vidět Jágra. A pokud řeknou, že si Jágra přejí, Jágr přijede,“ usmála se hokejová ikona. „Bude hrát do šedesáti let,“ ozřejmil redaktorovi klubové televize Zídek.

Vzpomínalo se mj. i na Alexeje Čerepanova, mladého spoluhráče Jaromíra Jágra, jenž za tragických okolností skonal při hokejovém zápase Omsku. A český veterán byl u toho. Už je tomu dvanáct let. „Před rokem jsem mluvil s jeho otcem, přijel za mnou do Kladna. Těžká situace, když umřel. Odešel mladý člověk...“

Nakonec Jágr rusky srdečně pozdravil fanoušky Omsku, které bral jako svoji rodinu.

A oni jeho.

Legendární Jágr vtipně reaguje na píseň o něm. Miminko? Já si myslím, že to bude.
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud