26. března 2021 • 20:15

Kladno přestřílelo Slavii a je v semifinále. Jihlava živí naději

Autor: iSport.cz, kal
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rytíři Jaromíra Jágra jsou o něco blíž k postupu do Tipsport extraligy. Hokejisté Kladna v pátém zápase čtvrtfinále porazili Slavii 6:4 po divoké přestřelce a za stavu 4:1 na zápasy postupují do semifinále. Nestárnoucí matador s číslem 68 si v rozhodujícím utkání připsal asistenci. Konec sezony odvrátila Jihlava, která doma vyhrála 4:2 nad Litoměřicemi a snížila stav série na 2:3. Dotáhnou postup do dalšího kola vyřazovacích bojů se zatím nepovedlo Vsetínu, jenž prohrál 2:6 ve Vrchlabí. 



Vítěz základní části Kladno, které se po loňském sestupu snaží vrátit do extraligy, sice se Slavií prohrávalo 0:3 i 3:4, ale nakonec natáhlo sérii domácích výher v sezoně na 18 zápasů. Na vlastním ledě prohráli Rytíři naposledy 16. září právě se Slavií (2:4).

Kladenští měli šanci otevřít skóre ve 14. minutě, ale Tomáš Guman neproměnil trestné střílení. V čase 15:39 se radovala Slavia, když se ve vlastním oslabení trefil Jaroslav Brož. V polovině druhé třetiny zvýšil z levého kruhu David Šteiner a za 151 sekund přidal další gól Jiří Doležal.

Od 36. a 38. minuty ale Rytíři během 81 sekund smazali ztrátu. Martina Michajlova překonal z úniku blafákem do forhendu Plekanec, potom se trefil z pozice mezi kruhy Ondřej Machala a v souboji s Petrem Kafkou se prosadil z otočky Tomáš Pitule.

Slavii vrátil vedení ve 49. minutě v přesilové hře gólem od modré čáry Jiří Říha, ale 42 sekund po práci devětačtyřicetiletého majitele Rytířů Jaromíra Jágra mezi kruhy skóroval opět Machala.

Minutu a půl před koncem rozhodl v přesilové hře pěti proti třem při trestech Filipa Kuťáka a Daniela Krejčího Adam Kubík a devět sekund před koncem zpečetil výsledek do prázdné branky při power play Nicolas Hlava.

Po základní části druhá Jihlava proti Litoměřicím nejprve ztratila vedení, poté co v úvodním dějství padly tři branky v rychlém sledu. Ve 14. minutě otevřel skóre obránce Filip Dundáček, ale za 18 sekund vyrovnal střelou z pravého kruhu Matěj Toman a za dalších 28 vteřin osamocený Lukáš Stehlík otočil stav.

Dukla odpověděla po 41 sekundách třetí třetiny, kdy z pozice mezi kruhy překonal Tomáš Krále Josef Skořepa, který navíc ve 44. minutě po faulu litoměřického gólmana využil i přesilovou hru a vstřelil vítěznou branku. Při power play ještě pojistil výhru Jihlavy Matěj Pekr.

Vrchlabí podobně jako Dukla po úvodní výhře v sérii třikrát v řadě neuspělo, ale konec sezony nepřipustilo. V polovině úvodní třetiny vedlo díky brankám Tomáše Zemana a Ondřeje Chrtka, ale v 15. minutě snížil v přesilové hře David Klímek a v čase 23:47 vyrovnal Ondřej Smetana.

Za 99 sekund ale nabil za levý kruh Patrik Urban Pavlu Mrňovi, který opět získal domácím vedení. V 35. minutě v přesilové hře zužitkoval další Urbanovu přihrávku obránce Ján Niko a domácí necelé čtyři minuty před koncem potvrdili výsledek. Únik proměnil blafákem do bekhendu David Chalupa a za půl minuty ještě skóroval do prázdné branky Martin Heřman.

Góly

Domácí: 35:56. Plekanec, 36:35. Machala, 37:17. Pitule, 48:43. Machala, 58:30. Kubík, 59:51. Hlava

Hosté: 15:39. Jaroslav Brož, 29:38. Šteiner, 32:09. J. Doležal, 48:01. J. Říha

Sestavy

Domácí: Košarišťan (Brízgala) – Frye, Mikliš, Snuggerud, V. Sorokin, Suchánek, S. Zacharčuk, Zelingr – Machala, Plekanec (C), Jágr (A) – Filip, Marosz, Račuk (A) – Hlava, Pitule, Melka – Guman, Machač, Kubík.

Hosté: Michajlov (Málek) – D. Krejčí, Sedlák, Jeřábek, Buchta, J. Říha, J. Novák (C), Barák – J. Doležal, Poletín, M. Ondráček – Kafka, Vampola (A), Šmerha – Kuťák, Vlček, Kružík – Pšenička, Šteiner, Jaroslav Brož.

Rozhodčí

Petružálek, Wagner – Štofa, Beneš

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Góly

Domácí: 13:19. Dundáček, 40:41. Skořepa, 43:58. Skořepa, 59:37. Pekr

Hosté: 13:37. Toman, 13:58. L. Stehlík

Sestavy

Domácí: Žukov (Jan Brož) – D. Krenželok, D. Kolář (A), Dundáček, Strejček, Bilčík, Mareš, Eliáš – Jiránek, Fronk, Mácha – T. Havránek, Skořepa (C), Illéš – T. Harkabus, M. Zadražil, Pekr – Juda, Lichanec, Vítězslav Brož.

Hosté: Tomáš Král (A. Beran) – Marcel, Baláž, Výtisk (C), J. Holý, Kremláček, Jebavý (A), Háva – T. Svoboda, Miškář, Procházka – Jícha, Toman, Válek – L. Stehlík, Urban, Konečný – Berka, Soukup, Jánský.

Rozhodčí

Zubzanda, Šindel – Jindra, Šimánek

Stadion

CZ LOKO Aréna, Jihlava

Góly

Domácí: 05:30. T. Zeman, 10:57. Chrtek, 25:26. Mrňa, 34:38. Niko, 56:02. Chalupa, 56:32. Heřman

Hosté: 14:47. Klímek, 23:47. Smetana

Sestavy

Domácí: Soukup (Štěpánek) – Linhart (A), Hrádek, Kajínek, Niko, Kynčl, Jirků (C), Blažej – Heřman, Rohlík, Nouza (A) – Machač, Matýs, Chalupa – Hozák, Urban, Mrňa – Koffer, Chrtek, T. Zeman.

Hosté: Málek (Gába) – Ondračka, Smetana, Hryciow, Š. Jenáček, Kudělka (C), Štach (A), Bartko – Hořanský, Babka, Gorčík – Berger, R. Vlach, A. Zeman – R. Půček, Kucharczyk (A), Klímek – Březina, Pechanec, Vítek.

Rozhodčí

Souček, Hucl – Flegl, Maštalíř

Stadion

DD Elektromont Aréna

Jaromír Jágr vede Kladno v sérii se Slavií
Jaromír Jágr vede Kladno v sérii se Slavií

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud