22. dubna 2021 • 20:15

Jihlava - Kladno 1:2p. Rytíři srovnali finále! Pomohl i Jágrův gól

Autor: iSport.cz, kal, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bitva o postup do Tipsport extraligy je srovnána. Kladenští hokejisté zvítězili ve finále play off první ligy i podruhé na hřišti Jihlavy a po výhře 2:1 v prodloužení se vracejí domů za stavu 2:2 na zápasy. K veledůležité výhře přispěl gólem i nestárnoucí matador Jaromír Jágr. Dukla sice dokázala odpovědět na přesilovkový gól aktivního bosse Rytířů 15 vteřin před koncem třetí třetiny, v následném prodloužení však výhru hostům zajistil útočník Adam Kubík. Pátý finálový zápas je na programu v neděli od 17:00.



Do první šance utkání se dostal ve 2. minutě Kubík, Žukova v brance Dukly ale nepřekonal. Ruský gólman ve službách jihlavského klubu měl výrazně více práce než jeho protějšek Košarišťan, stejně jako v předešlých finálových zápasech ale chytal pozorně. Poradil si s brejkem Kubíka, Rytířům k vedoucí brance nepomohly ani dvě přesilové hry.

Domácí se v útočném pásmu výrazněji ukázali až na konci první početní výhody. Nejprve musel Žukov vyjetím z branky "hasit" rodící se šanci Machaly, na konci přesilovky byl blízko vedoucí brance Pekr, Košarišťan ale stihl jeho střelu betonem vyrazit. Z dobré pozice poté přestřelil Čermák.

Na začátku druhé třetiny připravil v oslabení šanci pro Machalu kapitán Rytířů Plekanec, Žukov však jeho střelu po přečíslení vyrazil. Středočeši byli nebezpečnější, skóre však nedokázal v polovině utkání otevřít ani ze slibné příležitosti Frey. Ruského gólmana poté prověřili Plekanec s Jágrem, ale branku vstřelit nedokázali. Před koncem druhé části se do dalšího brejku dostali Machač s Kubíkem, jenž nezakončil ideálně.

Dukla nevyužila další početní výhodu a ve 45. minutě v oslabení sama inkasovala. Strejčkovo vyloučení využil Jágr, jenž překvapil Žukova a připsal si první finálový gól a druhý v play off.

Jihlava se vrhla do útoku,Čachotského střela se ale jen otřela o tyč. V polovině třetí části měli hosté 70 sekund dlouhou výhodu pět na tři, Košarišťana však nepřekonali. Hosté nakonec těsný náskok neudrželi, při závěrečné power play domácích dostal Frey dvouminutový trest za zdržování hry a Fronk 16 sekund před koncem základní hrací doby při hře šest na čtyři vyrovnal.

Hosté se ale přece jen výhry dočkali, v čase 62:48 prostřelil Žukova Kubík.

Góly

Domácí: 59:44. Fronk

Hosté: 44:32. Jágr, 62:48. Kubík

Sestavy

Domácí: Žukov (Jan Brož) – Dundáček, Bukač, T. Černý, Mareš, Bilčík (A), Strejček, Eliáš – T. Harkabus, Fronk, Illéš – Čachotský (C), Lichanec, T. Havránek – Jiránek, M. Zadražil, Pekr – Chlubna, Čermák, Vítězslav Brož.

Hosté: Košarišťan (Brízgala) – Mikliš, Frye, Snuggerud, V. Sorokin, Suchánek, S. Zacharčuk, Zelingr – Machala, Plekanec (C), Jágr (A) – Kubík, Marosz, Hlava – Melka, Pitule, Račuk (A) – Š. Jelínek, Machač, Bílek.

Rozhodčí

Petružálek, Pražák – Kreuzer, Polonyi

Stadion

CZ LOKO Aréna, Jihlava

HC Dukla Jihlava Vše o klubu ZDE

Rytíři Kladno Vše o klubu ZDE

 

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud