13. října 2021 • 12:30

Nová štace pro Bednáře: sportovní šéf Slavie! Logická volba, zní z klubu

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý hokejista Jaroslav Bednář se stal sportovním manažerem Slavie. Nejlepší střelec klubové historie přebírá post Jiřího Vebera, který se už v lednu přesunul na pozici trenéra. Vedení klubu přesvědčily Bednářovy zkušenosti z extraligy, kde vykonával stejnou funkci v Mountfieldu HK. „Jarda byl pro nás logickou volbou,” uvedl předseda představenstva klubu Stanislav Tichý.



Aktivní kariéru Jaroslav Bednář ukončil v minulé sezoně v Chance lize právě v dresu Slavie, jejímž je odchovancem, a s níž získal v roce 2008 extraligový titul. Už před tím si vyzkoušel práci sportovního manažera v Hradci Králové, v jehož dresu odehrál i poslední sezonu (2017/18) v extralize. 

Ve Slavii se 44letý bývalý útočník nejprve po minulé sezoně stal spolupracovníkem obchodního oddělení a nyní přebere agendu po Jiřím Veberovi, který je od ledna letošního roku hlavním trenérem. 

„Měli jsme v plánu uvolněný post v průběhu sezony obsadit, po posledních výsledcích jsme ale zareagovali rychleji a Jarda byl pro nás logickou volbou,” řekl předseda představenstva klubu Stanislav Tichý.

Podle něj má Bednář přehled o hráčích a zápasy klubu sleduje od začátku sezony. Cenná je i již zmíněná zkušenost se stejným postem v Mountfieldu HK.

Podle Bednáře je pro něj nová funkce velkou výzvou, zvlášť poté, co se Slavii povedl úvod sezony a následně přišla série porážek. „Věřím, že se nám povede zapracovat na tom, abychom navázali na úvod sezony a vrátíme se tam, kde bychom chtěli být,“ dodává někdejší slávistický kanonýr, který v extralize odehrál přes 700 utkání.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud