3. dubna 2022 • 19:25

Jihlava na úvod finále Chance ligy slaví. Dukla přehrála Vsetín 4:2

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Jihlavy zvítězili na úvod finále první ligy ve Vsetíně 4:2 a třemi asistencemi se na tom podílel útočník Tomáš Havránek. Druhý zápas série na čtyři vítězné, z které úspěšnější celek vyzve v baráži o extraligy Kladno, se hraje v pondělí v 17:30 opět ve Vsetíně.



Jihlava se v úvodu ubránila při Kachyňově trestu a v čase 5:54 se ujala vedení. Gólmana Málka překonal střelou z pravého kruhu Menšík. Vzápětí mohl zvýšit z úniku Čachotský, ale ani nadvakrát vsetínského gólmana nepřekonal. Domácí mohli vyrovnat ve 13. minutě v přesilové hře při Bilčíkově trestu, kdy pálil nebezpečně Říha. Na druhé straně stihl gólman Málek napravit své zaváhání v rozehrávce při Skořepově zakončení.

Za hosty pak už při plném počtu hráčů na ledě zahrozil Seman. Potom měli sérii šancí Valaši, neuspěl po průniku Vlach, Březinova teč skončila na horní tyči a dvě možnosti neproměnil Půček.

Vsetínští hokejisté se radují z trefy Adama Zemana
Vsetínští hokejisté se radují z trefy Adama Zemana

V druhém dějství nejdříve neuspěl z dorážky Vlach, ale ve 29. minutě už bylo vyrovnáno. Vlach přenechal na levém kruhu puk Zemanovi, který už překonal Žukova. Za 129 sekund ale Vsetín opět prohrával, protože se trefil z levého kruhu Kachyňa. Zvýšil náskok Dukly mohli Čachotský a v 37. minutě z úniku Helt, ale Málek svůj tým podržel.

Ve 44. minutě Valaši opět vyrovnali, když se po Březinově střele dostal mezi kruhy k úspěšné dorážce Hořanský. Otočit stav mohl v přečíslení s Půčkem Klímek. Na druh straně ještě neuspěl Brož, ale v čase 48:43 vrátil střelou od modré čáry Dukle vedení obránce Kowalczyk. Přesně minut před koncem pojistil výhru při power play do prázdné branky Čachotský.

Hlasy trenérů:

Roman Stantien (Vsetín): „Celý zápas měl nasazení, šance se střídaly na obou stranách. Myslím si, že dnes byla Jihlava šťastnější, že jí to tam padalo z takových nevinných puků. Ale je to jejich šikovnost a dokázali to využit. Z toho, z čeho možná mohli dát góly, tak nedali a chytil to výborný Málek. My jsme si také vytvořili spoustu šancí, ale neproměnili jsme je. Myslím si, že rozhodly naše přesilovky.“

Karel Nekvasil (Jihlava): „Byl to obrovsky těžký zápas. Samozřejmě jsme věděli, že tady bude plný barák lidí a suprová kulisa, která hnala domácí za vítězstvím. V první třetině Vsetín opravdu nastoupil tak, jak jsme čekali. Měl šance a my možná z první nějaké vážnější jsme se dostali do vedení. Pak byl ještě nějaký samostatný únik, ale jinak jsme měli problém se udržet na kotouči v útočném pásmu, hrozně rychle jsme puk ztráceli a otáčelo se to k nám. Neměli jsme ani čas vystřídat, tam byl Vsetín určitě lepším týmem, ale dokázali jsme tu třetinu vyhrát. Ve druhé Vsetín rychle vyrovnal, ale už jsme se dokázali udržet na kotouči v útočném pásmu a vytvořili jsme si šance. Pak jsme ale měli úseky, kdy jsme nedokázali dostat puk z našeho pásma. Ve třetí třetině to bylo umlácené, perfektně zvládnutá oslabení a po jednom se nám podařilo vstřelit vítězný gól. Můžeme kluky pochválit za bojovnost a obětavost.“

Góly

Domácí: 28:20. A. Zeman, 43:16. Hořanský

Hosté: 05:54. Menšík, 30:29. Kachyňa, 48:43. Kowalczyk, 59:00. Čachotský

Sestavy

Domácí: J. Málek (Gába) – Smetana, Ondračka, J. Říha, Jerofejevs, Hryciow, Š. Jenáček, J. Jenáček – Jonák (C), Venkrbec, Rob – R. Půček, Kucharczyk (A), A. Zeman – R. Vlach, Berger, Vítek – D. Březina, Hořanský.

Hosté: Žukov (A. Wolf) – Bilčík, L. Mareš, Kowalczyk, Valenta, Kachyňa, Chvátal, Dundáček – Čachotský (A), Skořepa (C), T. Havránek – T. Harkabus (A), M. Zadražil, Helt – F. Seman, Menšík, Vítězslav Brož – Eliáš, M. Juda, P. Čermák.

Rozhodčí

Zubzanda, Hucl – Jindra, Hnát

Stadion

Zimní stadion Na Lapači

Návštěva

5030 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud