25. března 2023 • 20:51

Zlín je ve finále Chance ligy. Udolal Třebíč, Vsetín mečbol nevyužil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Zlína postoupili do finále první ligy a udělali další krok k návratu do extraligy, z které loni po 42 letech sestoupili. V pátém semifinále vyhráli na ledě vítěze základní části Třebíče 2:1 a ovládli sérii 4:1 na zápasy. Vsetín naopak doma postupový mečbol nevyužila a podlehl Prostějovu 1:3. Za stavu 2:3 na utkání budou v pondělí odvracet vyřazení Jestřábi i doma.



Zlín, který se v sezoně pohyboval i mimo pozice pro play off a nakonec ze 6. místa prošel těsně přímo do čtvrtfinále, vyřadil nejdříve třetí Porubu 3:1 na zápasy a díky třetí výhře za sebou také Horáckou Slavii.

Po dvou domácích vítězstvích Berani vedli v Třebíči od 6. minuty, kdy v přesilové hře při vyloučení Antonína Bořuty zakončil přečíslení přesnou střelou z levého kruhu Šimon Frömel.

Za necelou minutu sice zasunul puk po objetí branky u pravé tyče Daniel Klímek, ale vyrovnání na 1:1 se nekonalo, protože gól neplatil pro nedovolené bránění brankáři Danielu Hufovi.

V čase 13:37 hosté získali dvoubrankový náskok. Bořuta sice vypíchl puk unikajícímu Zdeňku Sedlákovi, ale potom jeho chybnou rozehrávku zachytil Denis Kindl a z pozice mezi kruhy skóroval.

V 37. minutě překonal Hufa nadvakrát Matěj Psota, ale Zlín těsný náskok udržel do konce. Třebíč po vyloučení Radima Ferdy v 56. minutě na pět minut a do konce utkání dohrávala zápas v oslabení.

Vsetínu se druhou účast ve finále druhé nejvyšší soutěže za sebou dovršit nepodařilo a na vlastním ledě neuspěl poprvé po pěti zápasech. Před 3844 diváky domácím nevyšla druhá třetina, kterou prohrál 0:3.

Prostějov otevřel skóre v čase 28:50, kdy po kombinaci Jakuba Illéše a Tomáše Jáchyma zamířil do odkryté branky David Ostřížek. V 33. minutě zpoza branky našel Matouš Venkrbec Jana Marunu a ruský gólman Maxim Žukov kapituloval podruhé.

Za čtyři minuty proměnil rychlý protiútok v přesilovce po Jáchymově asistenci Illéš a Jestřábi vedli už o tři branky. Vsetín se prosadil po 163 sekundách třetí části, kdy Jaroslavu Pavelkovi sebral čisté konto Radek Číp.

Semifinále play off první hokejové ligy - 5. zápas:

Třebíč - Zlín 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

Branky: 37. Psota - 6. Frömel, 14. D. Kindl. Rozhodčí: Wagner, Petružálek - Bohuněk, Hnát. Vyloučení: 4:10, navíc Ferda (Třebíč) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 3535. Konečný stav série: 1:4.

Vsetín - Prostějov 1:3 (0:0, 0:3, 1:0)

Branky: 44. Číp - 29. Ostřížek, 33. Maruna, 37. Illéš. Rozhodčí: Kubičík, Pilný - Maštalíř, Polák. Vyloučení: 2:3, navíc Rob - P. Hašek oba 5 min. Bez využití. Diváci: 3844. Stav série: 3:2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud