Michal Koštuřík
5. října 2023 • 18:15

Zase válka! „Fanoušci“ v kuklách před derby ničili Lapač. Šli po pohárech?

Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nechutnou předehru má sobotní hokejové derby Vsetín-Zlín. Nejsledovanějšímu zápasu v Chance lize předcházelo násilné vniknutí zhruba osmi zakuklenců na stadion Lapač, k němuž došlo podle informací iSport.cz v noci ze středy na čtvrtek! Výsledek? Několik rozbitých skleněných výplní, poničený automat na jídlo a pití, plus poškozené dveře do prostor VIP, kam se vandalové snažili „probít“.



Cílem jejich útoku nejspíš byly mistrovské poháry a jiné trofeje. „Šetříme poškození majetku v řádu desítek tisíc korun,“ potvrdil pro iSport.cz Petr Jaroš, tiskový mluvčí obvodního oddělení Policie ČR ve Vsetíně. „Je to strašná škoda,“ povzdechl si Petr Neumann, jednatel VHK Robe Vsetín.

Agresorů bylo zhruba šest až osm, na zimák se podle všeho dostali za tmy otevřením požárního vchodu. Dá se předpokládat, že šlo o „vzkaz“ před prestižním derby. Policie intenzivně pracuje na odhalení pachatelů. Tento čin každopádně způsobí další eskalaci emocí, které jsou při vzájemných střetech Vestína se Zlínem pokaždé extrémní.

Už jarní finále Chance ligy mezi oběma rivaly se neobešlo bez řady excesů, na nichž měly podíl oba fanouškovské tábory. Nyní jdou po půl roce opět proti sobě. „Vyhodnocujeme stopy, bližší informace zatím nemůžeme zveřejnit,“ sdělil mluvčí Jaroš k nočnímu incidentu. „Lidé v kuklách se pokoušeli probít do prostor VIP, ale to se jim naštěstí nepodařilo,“ oddechl si Neumann.

Na případu pracuje několik policistů. Chtěli by ho vyřešit ideálně do sobotního začátku utkání, aby se podle toho mohl pořadatelský klub zařídit. Během čtvrtka proběhla schůzka zástupců Vsetína s policejními složkami. „Byli bychom neradi, kdyby se derby ještě víc vyostřilo,“ vyznal se Neumann.

Některá individua podle všeho usilují o opak.

Vstoupit do diskuse
10
Aktuální zápasy
Články odjinud