26. března 2011 • 20:32

Ústí zdolalo Chomutov a jde do baráže

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Ústí nad Labem porazili ve čtvrtém finálovém utkání play off první ligy Chomutov 4:1 a postoupili opět po dvou letech do baráže o extraligu, v níž se utkají s Mladou Boleslaví. Lvi, kteří vyhráli základní část druhé nejvyšší soutěže, ovládli finálovou sérii nečekaně jednoznačně 4:0 a sesadili severočeského rivala z prvoligového trůnu.



Chomutov nezačal čtvrtý duel dobře, jeho hra se skládala z velmi nepřesných přihrávek, chyběla kombinace. Kouč Kašpárek opět výrazně zamíchal sestavou a útočnými trojičkami. Domácím šlo o všechno, další prohra by je poslala na dovolenou. Ale obraz hry jejich případné snažení neodrážel ani trochu. Navíc už v páté minutě oslabil domácí tým Radek Duda, který zamířil na trestnou lavici, kde ho čekalo odpykání trestu 2+10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku.

V úvodu osmé minuty šel pykat ústecký Vobořil a Chomutov poprvé v zápase Ústí zatlačil v jeho pásmu. Výsledkem byla vysoká hůl v obličeji Semana, trest na dvakrát dvě minuty a téměř půlminutová přesilovka pět na tři. V ní Milan Procházka ale trefil v jinak naprosto prázdné brance jen držadlo Francouzovy hole.

V pěti proti třem hrál Chomutov nakonec celé další dvě minuty, po faulu Mikulíka, ale dlouhá dvojnásobná přesilovka byla z jeho strany naprosto tragická. Domácí si vytvořili jedinou šanci - Seman ale před odkrytou brankou klopýtl a poslal puk mimo.

Do vedení šlo Ústí ve 26. minutě, kdy přečíslení tří proti dvěma zakončil Roubík. Chomutov sice hned v následné přesilovce ve 29. minutě vyrovnal, když na konci akce na jeden dotek byl obránce Havíř, ale i Ústí hned vzápětí potrestalo nedisciplinovanost soupeře brankou v přesilovce.

Hanzl vyhrál buly, přihrál na modrou Kloboučkovi a ten lehkou střelou překonal Hanuljaka. Ve 35. minutě si potom chomutovský gólman vybral další slabou chvilku, když mu z lapačky vypadla střela Handlovského, kterou Hanzl dorazil.

Další hřebíček do rakve s chomutovským snem o baráži a postupu do extraligy potom zasadil odevzdanému domácímu týmu Rok Pajič, kterého nechala domácí obrana ve 46. minutě úplně volného mezi kruhy, a ten nedal Hanuljakovi šanci. Rozložený Chomutov už se nezmohl ani na gól, a tak titul pro mistra první ligy a vstupenka do baráže putuje už po čtyřech zápasech do krajského města na Labi.

Chomutov - Ústí nad Labem 1:4 (0:0, 1:3, 0:1)
Branky: 29. Havíř (Duda, D. Hruška) - 26. Roubík (Mikulík, Ludvík), 30. Klobouček (Hanzl), 35. Hanzl (Handlovský), 46. Pajič (Jan Kovář).
Rozhodčí: Pešina, Trombík - Čížek, Padevět.
Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. Diváci: 5184. Konečný stav série: 0:4.

Chomutov: Hanuljak - Pulpán, Bombic, Mudroch, Slovák, Havíř, Pavlas, Grof, Schnabel - Jíra, Kraft, Milan Procházka - D. Hruška, Duda, Kuběna - Radulay, Skořepa, Selingr - Stránský, Sikora, Seman. Trenéři: Kašpárek a Liška.

Ústí nad Labem: Francouz - J. Jeřábek, Pojkar, L. Poživil, P. Hořava, Gureň, Sklenička, Klobouček, K. Černý - Mikulík, Roubík, Ludvík - Jan Kovář, Alinč, Hampl - Vobořil, Pajič, Šagát - Kloz, R. Hanzl, Handlovský. Trenéři: Rosol a Skrbek.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud