František Suchan
31. ledna 2012 • 15:48

Vytáhla dluhy Ústí konkurence? „Podivné,“ říká manažer Kysela

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přes půl milionu korun. O takovou částku se přihlásili obránce Jakub Jeřábek a dodavatel výstroje René Vinopal u ústeckého klubu, lídra první hokejové ligy. V pondělí podali návrh na insolvenci. „Vše už je vyřešené,“ uklidňuje Robert Kysela, generální manažer ústeckých Lvů.



Třicet tisíc korun plat za duben, sto padesát tisíc jako prémie za postup do baráže. A skoro deset tisíc úrok. Tolik žádá po Ústí dvacetiletý plzeňský obránce Jakub Jeřábek, který prvoligovému favoritovi v minulé sezoně pomáhal do bojů o nejvyšší soutěž.

Nesplacených cca 370 tisíc korun si nárokuje i dodavatel výstroje René Vinopal. Proto se v pondělí objevil u krajského soudu v Ústí nad Labem návrh na insolvenci, podaný společným advokátem...

„Tyto závazky jsou už v podstatě uhrazené, právníci udělali dohodu o mimosoudním vyrovnání,“ reaguje Robert Kysela, generální manažer ústeckých Lvů. Dalších právních následků se tak klub podle jeho slov bát nemusí.

V českém sportu a zvláště v hokeji nejsou – bohužel – takovéto případy zpoždění plateb ojedinělé. Proč se tedy zdánlivě ne tolik zásadní dluh dostal až tak daleko?

V zákulisí se mluví o nátlaku ze strany prvoligových konkurentů. Jeřábek totiž v této sezoně nastupuje i za Chomutov (a jeho záložní tým Kadaň), další z mužstev s ambicemi na postup do extraligy.

Generální manažer hokejového klubu HC Slovan Ústečtí Lvi Robert Kysela Generální manažer hokejového klubu HC Slovan Ústečtí Lvi Robert KyselaFoto Michal Beránek Sport

„Nechci o takových věcech ani spekulovat. Možné je ale všechno a je podivné, že taková věc se objeví vždycky pár dnů před play off,“ přemýšlí Kysela.

Chomutov takové souvislosti rázně odmítá. „Problémy jiných klubů nás nezajímají, je to jejich věc.

Rozhodně se nejedná o zákulisní boj, o insolvenci jsme se dozvěděli až v pondělí a samotné nás překvapila,“ reagoval za vedení Pirátů marketingový ředitel David Dinda.

Kysela ovšem připomíná, že jeho celek už podobný případ zažil, před třemi lety čelil insolvenčnímu návrhu jiné firmy s výstrojí. Přišel také na konci ledna a společnost sídlila v aréně tehdejšího finálového soupeře Ústí, brněnské Komety.

V současné situaci prý měl René Vinopal s klubem dohodnuté splátky. „Nevím proto, z jakého důvodu se k insolvenčnímu návrhu přidal,“ tvrdí Kysela. A Jeřábek? „Nemám mu to za zlé, je to normální kluk, který využívá možnosti, jak se domoci svých peněz. Navíc, návrh na insolvenci na vás nepodává hráč, ale jeho právní zástupce, který z toho má svůj byznys za to, když peníze vymůže,“ doplňuje šéf Slovanu.

Zároveň nepopírá, že dluhy jeho klub skutečně má. A to právě v oblasti prémií za minulou úspěšnou sezonu. „Hráčům tyto bonusy postupně splácíme, přece jen jde o nadstandardní výdaje, s kterými se v rozpočtech klubů běžně nepočítá,“ vysvětluje.

Ústí se prý s hokejisty dohodlo, že jim zbylé částky do zahájení letošního play off vyplatí. „Kuba Jeřábek tu už letos nehrál, je pravda, že jsme ho možná měli upřednostnit před těmi, kteří u nás zůstali,“ uznává Kysela.

Základní část první ligy končí 22. února. Pak se vedoucí tým tabulky vrhne do vyřazovací části. Prémie hráčům za úspěch mu „hrozí“ reálně i letos...

Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud


Články odjinud