Michal Koštuřík
13. října 2015 • 17:40

Čechmánek jako kouč končí. Vsetín už svoji ikonu nepotřebuje

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kratičká byla spolupráce bývalého hokejového brankáře Romana Čechmánka s VHK Vsetín. Trvala jen sezonu, během níž si olympijský vítěz z Nagana a neúspěšný podnikatel vyzkoušel role asistenta u mladšího dorostu, trenéra juniorky a kouče gólmanů. „Obě strany měly rozdílné představy o další spolupráci. Proto jsem se soustředil na dokončení trenérské licence B, abych mohl pokračovat v mládežnickém hokeji,“ uvedl Čechmánek.



Ve Vsetíně se po minulém ročníku rozhodli, že se svým bývalým gólmanem neprodlouží smlouvu. „Za mě žádná senzace,“ říká jednatel klubu Daniel Tobola. „Nic zvláštního,“ reagoval ve stejném duchu Čechmánek.

Jeho konec ale vypadá zvláštně. Nedávno měl pro něj druholigový klub dvě funkce, dokonce ho záhy povýšil od dorostu mezi juniory. A najednou se stal trojnásobný mistr světa nadbytečným. Na Lapač už se jezdí jen dívat na svého sedmnáctiletého syna Romana, jenž hraje v útoku za starší dorost.

„Rozhodli jsme se, že gólmany bude trénovat náš brankář Petr Hromada a k juniorce šel někdo jiný. S Romanem se normálně bavíme. Ale chceme jít cestou našich trenérů, vychovávat je,“ vysvětluje Tobola.

Roman Čechmánek ve slavných vsetínských dobách
Roman Čechmánek ve slavných vsetínských dobách

Důvody neprodloužení kontraktu jsou i ekonomické. Šestinásobný český mistr hospodaří s rozumem, sbírá finance k útoku na první ligu. Postupové plány existují už pro letošní ročník. I bez Čechmánka. „Chtěli bychom se o to porvat,“ přiznává jednatel.

„Před půl rokem jsme byli v pátém finále a v rozhodujícím utkání jsme vedli o dvě branky. Jsme ekonomicky stabilizovaní, i když nemáme za zády žádného mecenáše. Věřím, že kdyby se podařilo postoupit, tak by se Vsetín zdravě zbláznil a podařilo by se nám první ligu zabezpečit,“ doplňuje.

Zatím se na Valašsku na zlaté časy dál vzpomíná. Na začátku listopadu se na Lapači uskuteční repríza extraligového finále sezony 1995/96, v němž Vsetín porazil Litvínov 4:1 na zápasy a získal svůj druhý titul. Fanoušci se mohou těšit právě na Čechmánka, Dopitu nebo na druhé straně Alinče, Kyselu či Orcta.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud