Pavel Ryšavý
24. července 2020 • 18:45

Příběh pádu Chomutova. Z peněz je jen pára, proč hráči ostrouhali?

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měli peníze, plány, ambice. Nakupovali mladé hráče po celé republice i hvězdy, chtěli v Chomutově vytvořit kolos. Chvíli to šlo. Jenže pak rodinný klan Veverků spadl do ekonomických problémů. Klub začal slibovat, přestal platit. Díra plná pohledávek a dluhů se zvětšovala. A teď je tady dno. Hráči nepřistoupili na návrh nového vedení klubu, že dostanou 30 procent z dlužných peněz, Piráti nemohou dokázat bezdlužnost pro první ligu. Jdou do kraje. Hráči prohráli a Chomutov taky.



Co je psáno, nemusí být dáno. Takhle se dala v posledních letech překládat hráčská smlouva u Pirátů v Chomutově. A dáno už nebude. Nikdy. Nový subjekt, který teď klubu vládne a zastupuje ho Daniel Badinka, zkusil svoji cestu, jak se vypořádat se starými bubáky. Radikální řešení pro hráče znělo: Zaplatíme vám 30 % dluhu. Nic víc nebude, berte, nebo ne.

Stačil jeden hráč, aby nesouhlasil, a nikdo neuvidí už nic. Bylo jich nakonec víc. Takže konec. Pád do krajské soutěže a Chomutov bude řešit novou strukturu, možná i název. Jen kulisy moderní arény zůstanou stejné, bude se v ní hrát ale hobby soutěž. A hráči si svůj dluh mohou leda zarámovat.

Smutný příběh chomutovského hokeje, který měl velké ambice i plány skončil. Definitivně. Pohřbily ho dluhy, které ho už odpálily z extraligy. Hledat padouchy teď? Badinka, který nabídl hráčům 30 procent ze starých dluhů? Agent Tomáš Krejčí, který své mandanty nepřiměl, aby kývli na mizivou částku z pohledávky? Ba ne. Tady jen každý hájil svoje zájmy.

Někdo si na peníze sáhl

Problémy jsou nalepené na starší dobu, tu megalomanskou v extralize pod velením rodiny Veverkových. A poslední sezona v 1. lize taky nic nevyřešila. Skupina sedmi podnikatelů se rovněž uvařila ve slibech a dluzích. V tuto chvíli Piráti dluží na všech možných adresách 40 milionů korun, pohledávka vůči hráčům činí něco přes 11 milionů.

„Někteří kluci si na peníze v extralize ještě sáhli. Ale bylo to i o rychlosti hráčské asociace, že jsme

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud


Články odjinud