Jakub Hlaváč
20. února 2013 • 12:51

Lev startuje play off: Dohrávat Radulova! Takový je plán proti CSKA

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MOSKVY | Vystříhali bojové účesy. Probrali taktiku a jdou do boje. Hokejisté Lva dnes v Moskvě začnou první play off v historii klubu, do cesty se jim postavil kolos jménem CSKA. Legenda klubového hokeje, líheň legend. Bohatý kolos s bouřlivákem Alexandrem Radulovem v sestavě.



Po sovětské reprezentaci změnili přezdívku. Rudá Mašina. Ačkoliv jejich sláva v posledních letech poněkud bledla, teď jsou znovu enormně nebezpeční. Rozkaz prezidenta Vladimira Putina zněl jasně: Je potřeba vzkřísit CSKA.

Úkolu se chopila bohatá ropná společnost Rosněfť, za 300 milionů rublů (180 milionů korun) vykoupila z Ufy práva na Alexandra Radulova. Show mohla začít. Během výluky bavil Moskvany Pavel Dacjuk, do branky nastupoval Ilja Bryzgalov.

„Naším cílem není vyhrát ligu. Ne vyhrát ji dvakrát. My ji chceme vyhrávat pravidelně,“ Sergej Fjodorov, generální manažer klubu. Skromné mise neexistují. Ne v mužstvu, které bylo svého času v Evropě prakticky neporazitelné.

Na střídačce velel Viktor Tichonov, na ledě Charlamov, Fetisov, Treťjak, Larionov či Bure… V současnosti visí pod stropem stařičkého stadionu 46 praporů, které připomínají ona nejslavnější jména klubové historie. Historie, do které se touží nabourat český Lev.

Jak vyzrát na giganta? „Musíme si dávat enormní pozor na první formaci. Kolem ní se všechno točí, její přesilovky jsou extrémně nebezpečné,“ toť slova Normundse Sejejse, generálního manažera Pražanů.

Bratři Igor a Alexandr Radulovovi, Sergej Širokov na centru. Novodobá legie zkázy. Hlavně Alexandr Veliký budí respekt. V posledních třech sezonách byl v KHL vyhlášen nejužitečnějším hráčem, je to nejlepší útočník mimo NHL.

Alespoň eliminovat jeho bodový účet je sen každé defenzívy. Lvi to zkusí s důrazem. „Pokud ho párkrát dohrajete, začne se vytáčet. Myslí si, že každý zákrok na jeho osobu je faul. Takže pokud to provedeme čistě, je to cesta,“ tvrdil bek Jakub Nakládal.

Úřadujícího mistra světa zná ze společného působení v Ufě. „Jestli je to úplně výhoda, to nevím. Takový hráč vás může překvapit úplně vždycky. Nicméně alespoň tu jeho povahu jsem poznal, musíme ho zkusit rozhodit,“ vysvětloval.

Takže dostat se hluboko do výstroje, pod kůži a do hlavy energické sedmačtyřicítky. Tudy vede cesta. Jak se to souboru Václava Sýkory daří, můžete sledovat od 16.30 v online přenosu na našem webu www.isport.cz či v přímém přenosu televize Sport 1.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud