10. prosince 2011 • 15:31

Slovák Hossa v Rusku motal jazyky: Charašo, dá sa povedať

Autor: lbc
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Na třízápasové angažmá slovenského hokejového Františka Hossy ve funkci hlavního kouče Spartaku Moskva se asi brzy zapomene. To samé ale rozhodně neplatí o jeho poslední tiskovce. Hossa na ní všechny přítomné totiž pobavil mixem třech různých jazyků. "Tam igráli, dá sa povedať, celkom charašo," motá dohromady slovenštinu s ruštinou, když vzpomíná na výkon svých svěřenců při zápase v Popradu.



Svým vystoupením dal Hossa vzpomenout na dnes už legendární rozhovor s dálkovým běžcem Stanislavem Řezáčem a jeho "zkusit šůšn". Na rozdíl od Řezáče měl ale slovenský kouč alespoň štěstí, že mu mohl vypomáhat vedle sedící Čech Říha.

Ten chvílemi zoufalému Hossovi napovídá a když se Slovák pustí do delší věty v rodném jazyce, na moment dokonce přijímá roli překladatele.

Po několika minutách už ani Říha neudrží vážnou tvář. Hossovi však není pomoci. "Radivojevič je pozitiv in...v týme," sklouzává dokonce na chvíli k angličtině.

Další legraci si už ale novináři se sedmapadesátiletým trenérem neužijí. Po třech utkáních, ve kterých Spartak zaznamenal jen jednu výhru ho totiž vedení odvolalo z funkce dočasného trenéra, kterou přijal po vyhazovu Viktora Pačkalina.

Vstoupit do diskuse
7
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud