30. května 2017 • 13:30

Hanzla si do KHL vybral kouč. Ten, co útočí na fanoušky holí a hází flašky

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Robin Hanzl zažil pozoruhodnou sezonu, na jejímž konci se dočkal startu na mistrovství světa. A další výživný ročník má před sebou. Osmadvacetiletý útočník se z Litvínova přesune do ruského Nižněkamsku. Do místa, kde neohroženě vládne kouč Andrej Nazarov.



Je vám to jméno povědomé? Není divu. Někdejší slovutný útočník, který v NHL nasbíral skoro šest stovek startů, se v minulých letech dostal často do titulků novin a různých webů, třebaže tím hlavním motivem nebyly skvělé výkony jeho týmu. Spíš naopak, v případě Nazarovových praktik hraje nezřídka roli násilí a výbuchy emocí.

Rodák z Čeljabinsku byl odmala rvavým typem, tuhle vlastnost si přenesl do hokejové kariéry. Tam to neskončilo, jaký byl Nazarov hráč, takový je i kouč.

Z partičky hráčů Čechova vytvořil před lety nechvalně proslulé rabiáty, kteří se v rámci přípravy na soupeře v KHL rvali i při trénincích. Celá liga tenhle tým nenáviděla, duely s ním sakra bolely. Své ví například i Jaromír Jágr, onehdy hráč Omsku. Ale takových je…

Vrchol všeho přišel v listopadu roku 2011. Ano, je to už nějaký pátek, ale vzpomínky jsou stále živé. Ve vyhecovaném utkání v Minsku rozzuřený Nazarov neváhal zaútočit na fanoušky. Od pohromy a možná doživotní stopky ho zachránilo jen vysoké plexisklo mezi střídačkou a ochozy. Běsnění vyšinutého kouče, který holí ohrožoval diváky, si na prohlížeči youtube nenechalo ujít přes tři sta tisíc zvědavců. Nazarov nakonec vyvázl jen se dvouzápasovým zákazem vstupu na střídačku.

Jako výchovný pohlavek tohle pokárání nezafungovalo, další incidenty s trenérskými protějšky měl v útrobách řady stadionů, výhrůžky byly to nejmenší. Jindy zase mrsknul láhev s pitím po rozhodčích nebo po hráčích soupeře.

Prostě kousek. Mistr extraligy z roku 2015 Robin Hanzl jistě zažije dobrodružství a pro kamarády nabere nůši vlastních historek. A kdo ví, třeba si ti dva k sobě sednou. „Zájem Něftěchimiku Nižněkamsk byl nejintenzivnější a předčil zájem ostatních klubů KHL, u kterých se o možném příchodu Robina spekulovalo. O hráče stálo nejen vedení Něftěchimiku, ale zejména hlavní trenér Andrej Nazarov,“ líčí Hanzlův zástupce Michal Leimberger z agentury Global Management Group.

Hanzl bude na startu sezony zřejmě jediným Čechem v mužstvu, ale pokud si bude chtít popovídat ve své mateřštině, k ruce bude mít asistenta kouče Andreje Potajčuka, někdejšího útočníka Sparty.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud