21. února 2019 • 15:20

Ponížení Slovanu. Junior dostal gól přes celé hřiště, do brány mohl útočník

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fraška, ostuda. Fanoušci bratislavského Slovanu počítají dny do konce sezony v KHL - ne snad, že by čekali na play off, budou spíš chtít hodně rychle zapomenout. I to nebude nejlehčí úkol, už tak nedůstojný závěr sezony jim ještě více zhořkl. V předposledním utkání základní části totiž nastoupil slovenský celek pouze s jedním gólmanem, a to ještě juniorem, inkasoval sedm gólů, mezi nimiž byla i rána přes celé hřiště, a do náhradní výstroje navlékl amerického útočníka se zkušenostmi z NHL.



Pro mnoho týmů by byl distanc udělený gólmanské jedničce velkou nepříjemností, pro Slovan měl ale fatální následky. Proti finskému Jokeritu nastoupil místo potrestaného Jakuba Štěpánka teprve osmnáctiletý Michal Vojvoda, na střídačku se šel jako náhradní gólman postavit americký útočník Casey Bailey, mimochodem hráč se zkušenostmi z NHL. Tohle ale asi ještě nezažil. Kromě jiného měla parta pod taktovkou Vladimíra Országha k dispozici jen šest beků a devět útočníků.

Nakonec z toho všeho byla obří blamáž. Jokerit skóroval hned sedmkrát, bek Oliver Lauridsen dokonce vstřelil poslední branku domácích Helsinek kompletně přes celé kluziště a Bratislavští odletěli ze Skandinávie se svěšenými hlavami.

Nejhorší roli měl osmnáctiletý brankář Michal Vojvoda. Slovan ho hodil do vody a postavil proti jednomu z nejlepších celků KHL. Měl to těžké, nesměl se zranit, nemohl ani po brankové náloži střídat. Situaci ustál, i když ho gól přes celé hřiště bude asi ještě dlouho strašit. Vůbec poprvé mezi dospělými na tak vysoké úrovni chytal teprve proti Rize, do té doby měli jasně rozdělené role Jakub Štěpánek a Marek Čiliak, jenž zamířil v půlce ledna do Komety.

Vojvoda v minulé sezoně působil v dresu bratislavské dvacítky, odletěl také na mistrovství světa do osmnácti let. V závěru aktuální sezony nasbíral cenné zkušenosti, nicméně psychicky musí zůstat odolný. Prohra 1:7 tak mladému gólmanovi určitě nepřidá. I když na konci zápasu vstřelil čestný gól Adam Liška, na čtvrté nejvyšší porážce v sezoně se nic nezměnilo.

Nejvyšší porážky Slovanu Bratislava v sezoně
26. října Slovan Bratislava CSKA Moskva 0:9
28. října Slovan Bratislava SKA Petrohrad 0:7
24. ledna Lokomotiv Jaroslavl Slovan Bratislava 7:0
20. února Jokerit Helsinky Slovan Bratislava 7:1

Bratislavští vybojovali ze všech týmů KHL nejméně bodů - 33. V 61 utkáních základní části slavili deset vítězství v základní hrací době a pět výher v nastaveném čase. Zbylých 46 duelů prohráli. Navíc mají nejméně vstřelených branek společně s Čeljabinskem (101) a jednoznačně nejvíc inkasovaných (211).

Slovan čeká už pouze jedno střetnutí. V pátek 22. února nastoupí proti Soči a bizarní situace se bude opakovat. Vojvoda znovu vyjede na led jako jednička a útočník Bailey se bude muset znovu navléknout do výstroje náhradního gólmana...

Útočník Casey Bailey si musel obléknout gólmanskou výstroj a sedět na střídačce
Útočník Casey Bailey si musel obléknout gólmanskou výstroj a sedět na střídačce

Góly

Domácí: 02:42. Joensuu, 10:54. Joensuu, 31:21. Moses, 33:23. Mäki, 41:30. O'Neill, 41:43. Anttila, 57:02. O. Lauridsen

Hosté: 57:57. Liška

Sestavy

Domácí: Zapolski (Kalninš) – Lööv, A. Grant, O. Lauridsen, Jensen Aabo, Stollery, Kivistö, Nurmikanta, E. Räsänen – O'Neill, Manninen, Vesalainen – Joensuu, Moses, Regin – Platt, Mäki, H. Ikonen – Anttila, Niemi, Pihlström.

Hosté: Vojvoda – Sersen, Bačik, Klok, Grman, Boldižár, Švarný – Jeglič, Sukel', Liška – Rau, Taffe, Chipchura – Baranov, M. Sloboda, Buc.

Rozhodčí

Stadion

Hartwall Arena

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud