5. ledna 2022 • 17:40

Sedlák rozhodl o výhře Čeljabinsku, gól dal i Hyka. Červený dvakrát asistoval

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Lukáš Sedlák rozhodl v dnešním utkání KHL po pouhých osmi sekundách prodloužení o vítězství hokejistů Čeljabinsku 4:3 nad Jaroslavlí. Do samostatného úniku jej vyslal přihrávkou Tomáš Hyka, který předtím na začátku druhé třetiny zakončil gólem z bezprostřední blízkosti na průběžných 2:0 Sedlákovu individuální akci.



Traktor v prvním utkání v novém roce o dvoubrankový náskok přišel a ani opětovné vedení k výhře v základní hrací době nevedlo. Blesková akce českého dua na začátku nastavení ale nakonec přinesla domácím páté vítězství za sebou. Oba reprezentanti se bodově prosadili v každém z těchto duelů. Navíc se Čeljabinsk posunul do čela celé soutěže, dosud vedoucí Magnitogorsk prohrál s Barysem Nur-Sultan 2:3.

Nejproduktivnější Čech v soutěži a kapitán Čeljabinsku Sedlák si úspěšným zakončením připsal 17. gól a jubilejní 40. bod v sezoně. Hyka v utkání načal druhou desítku branek a třetí desítku asistencí. Brankář Roman Will přispěl k výhře 21 zákroky.

Dva body zaznamenal také útočník Dinama Riga Rudolf Červený, ale jeho gólové asistence k úspěchu nevedly. Nejslabší tým Západní konference prohrál 4:6 na ledě předního celku Východu Ufy.

V duelu Chabarovsku s Kazaní, které skončilo i po prodloužení 1:1, byl Radan Lenc jediným úspěšným aktérem nájezdu v dresu domácího Amuru, ale hosté v předposlední sérii vyrovnali. Český útočník pak v šesté sérii druhý pokus neproměnil a na druhé straně americký obránce Steven Kampfer rozhodl o dodatečném bodu pro Kazaň a jejím čtvrtém vítězství za sebou.

Výsledky KHL:

Chabarovsk - Kazaň 1:2 po sam. nájezdech,
Čeljabinsk - Jaroslavl 4:3 v prodl. (za domácí Sedlák a Hyka 1+1),
Novosibirsk - Spartak Moskva 1:2 po sam. nájezdech,
Ufa - Dinamo Riga 6:4 (za hosty Červený 0+2),
CSKA Moskva - Nižněkamsk 2:1 v prodl.,
Barys Nur-Sultan - Magnitogorsk 3:2,
HK Soči - Nižnij Novgorod 1:2,
Viťaz Podolsk - Dinamo Minsk 3:4 po sam. nájezdech,
17:30 Jokerit Helsinky - Dynamo Moskva.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud