5. září 2019 • 22:20

Liga mistrů: Liberec s Hradcem skolily britské soky, Plzeň stále bez porážky

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V hokejové Lize mistrů ve čtvrtek nastoupily hned tři české kluby. Plzeňská Škodovka přidala ke dvěma domácím výhrám další cenný skalp ve Finsku, kde porazila tamního mistra Hämeenlinnu 2:1 v prodloužení. Hradec Králové po senzačním skalpu švédského giganta Frölundy doma porazil Cardiff 5:2, oplatil mu tak porážku ve Walesu a vydrápal se na první místo skupiny. Liberečtí Bílí Tygři si připsali první výhru v soutěži, na svém ledě skolili severoirský Belfast 6:1 a vrátili se do boje o postup ze skupiny.



Lídr Gulaš přidal další dva góly

Plzni pomohl vydařený nástup. Poté co brankář Jaroslav Pavelka zlikvidoval dvě šance soupeře, předvedl v šesté minutě nádhernou individuální akci Gulaš, který se prokličkoval k zakončení z rohu kluziště a zavěsil. Zvýšit mohl Miroslav Indrák, ale brankář Joona Voutilainen byl proti. Pavelka na druhé straně vychytal Markuse Nenonena.

Strážce plzeňské branky pak zářil i zkraje druhé třetiny, a to zejména při sólu Jereho Innaly. Na vyrovnání si museli domácí počkat až do třetí třetiny. Poté co se z ní odehrálo 38 sekund, objel branku Cody Kunyk a dokázal prostřelit Pavelku. Ten se ve 47. minutě zranil a nahradil ho Dominik Frodl, jenž se několikrát zaskvěl v závěru základní hrací doby. Už po 17 vteřinách prodloužení pak využil chybu soupeře Gulaš.

Góly

Domácí: 40:38. Kunyk

Hosté: 05:47. Gulaš, 60:17. Gulaš

Sestavy

Domácí: Voutilainen (Karjalainen) – Nikkilä (A), Laatikainen (A), Eronen, Friman (C), Latvala, Tyni, Laavainen – Innala, Kunyk, Nenonen (TS) – Cornet, Lucenius, Krivošík – Tavi, Tikka, Puustinen – Ruokonen, Kanninen, Lahtela – Kombe.

Hosté: Pavelka (47. Frodl) – Pulpán (A), Čerešňák, Moravčík, Kaňák, Budík, Vráblík, Houdek – Pour, Vlach, Gulaš (C, TS) – Němec, Heřman, Kantner – Rob, Kolda, Indrák – Straka (A), Kodýtek, Eberle.

Rozhodčí

Raming (RUS), Koistinen – Nikulainen, Pekkala (všichni FIN)

Stadion

Pohjantähti Areena

Návštěva

2965 diváků

Východočeši odčinili klopýtnutí ve Walesu

Královéhradečtí nastoupili s touhou odčinit těsnou porážku 2:3 z Cardiffu, což se jim také podařilo. Už po první dvacetiminutovce měli na své straně dvoubrankové vedení díky zásahům Tomáše Vincoura v přesilovce a Lukáše Cingela. Před polovinou utkání mohl přidat třetí branku Matěj Chalupa, jenže z dobré pozice minul.

Další góly přišly až ve třetí části. Ve 43. minutě pláchl při vlastním oslabení Daniel Rákos a zvýšil. Zanedlouho potvrdil Mountfield pohodu také při přesilovce a po zakončení Rudolfa Červeného do odkryté branky bylo prakticky rozhodnuto.

Jenže pak se během půl minuty prosadili Bryce Reddick a Matias Sointu a zase bylo o co hrát. Devils to v závěru zkusili bez brankáře a Maris Bičevskis rozhodl definitivně gólem do prázdné branky.

Góly

Domácí: 09:41. Vincour, 13:14. Cingel, 42:24. Rákos, 46:27. Červený, 58:41. Bičevskis

Hosté: 52:37. Reddick, 53:07. Sointu

Sestavy

Domácí: Mazanec (Lukeš) – Samuelsson, Nedomlel, Cibulskis, Gaspar, Rosandič, F. Pavlík, Šalda – Jergl, Rákos, Smoleňák (C) – R. Pavlík (A), Cingel, Vincour – Červený (A), Bičevskis, Paulovič – Perret, Dragoun, Chalupa – Miškář.

Hosté: Bowns (Murdy) – Jardine, Reddick, Richardson (C), Fournier, Louis, McMonagle, Rutkis – Dixon, Marjamaki, Sointu – Linglet, McNamee, Pope – Bentivoglio, Haddad, Riley (A) – Duggan, Myers (A), Batch.

Rozhodčí

Stolc (AUT), Jeřábek (CZE) – Hynek, Lhotský (oba CZE)

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

2 499 diváků

Bílí Tygři vrátili severoirským "Obrům" úder

Liberec nedopustil další překvapení na svůj účet a po porážce 4:5, kterou do nového ročníku Ligy mistrů vstoupil v Belfastu, se tentokrát se svým sokem s velkým přehledem vypořádal.

Už po 39 sekundách se prosadil tečí Hudáček a v deváté minutě zvýšil Petr Jelínek. Hosté se sice vrátili do hry v úvodu druhé části, když snížil Ben Lake, ale to bylo z jejich strany vše.

Před polovinou utkání vrátil Severočechům dvoubrankový náskok Marek Zachar a jen o 52 vteřin později se podruhé prosadil Hudáček. Radan Lenc potěšil více než tři tisíce diváků ve třetí části brankou v oslabení. Hudáček mohl dovršit hattrick, ale napálil jen tyč. Skóre pak uzavřel v čase 59:58 Rostislav Marosz.

Góly

Domácí: 00:39. Hudáček, 08:39. Jelínek, 28:14. Zachar, 29:06. Hudáček, 45:15. Lenc, 59:59. Marosz

Hosté: 24:26. Lake

Sestavy

Domácí: Peters (Schwarz) – Hanousek, Šmíd (A), Knot, Derner, Graborenko, Havlín – Hudáček, Bulíř, Birner – Lenc, Filippi, Marosz – Ordoš, Jelínek, Krenželok – Zachar, Musil, Vlach – Šír

Hosté: Owen (Murphy) – Leonard, Mullen, Garside, Raine, Swindlehurst, Pelech – Reddox, Ward, Farnham – Hamilton, Lake, Wronka – Smotherman, Dupuy, Long – Morgan, Hook

Rozhodčí

Salonen, Šír – Ondráček, Špůr

Stadion

Home Credit Aréna, Liberec

Návštěva

3 314 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud