Zdeněk Janda
15. října 2019 • 13:57

Kovář proti své Plzni! Poprvé od dorostu… Bude to hodně emotivní, tuší

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

On, plzeňský srdcař. Muž, který má ve městě domov. S klubem vyhrál v roce 2013 titul. Teď se poprvé od mládí postaví právě v Plzni proti „svému“ klubu. Hokejový útočník Jan Kovář si v úterý od 17 hodin zahraje proti škodovce v rámci Ligy mistrů za Zug. „Určitě to pro mě bude hodně emotivní,“ říká elitní centr pro iSport.cz. A i když už oba týmy mají zajištěný postup do další fáze, švýcarský tým partii bere velmi vážně.



Naposledy byl v Plzni jako soupeř, když mu bylo okolo patnácti. „Hráli jsme tady s Budějovicemi přátelák. Od té doby ne,“ přiznává reprezentační stálice.

Když tedy v pondělí Kovář s Zugem přijel do kabiny hostů, byl to pro něj nový pocit. „Všichni se mě ptali, kde co je. Já jsem jim říkal, že bohužel nevím, že tuhle šatnu neznám,“ usmívá se útočník, který v Plzni hrál ještě v minulé sezoně, kdy vytvořil obávanou dvojku s  Milanem Gulašem . Teď proti němu nastoupí jako soupeř.

„To, co Guli předvádí, je neuvěřitelné,“ chválí velkého kamaráda, který trhá extraligové statistiky. Kovář do Zugu odešel po sezoně, v klubu plní roli prvního centra, v jedenácti ligových zápasech posbíral třináct bodů (3+10).

Jan Kovář patří ve švýcarské lize k nejproduktivnějším hráčům, posbíral už 13 bodů (3+10)
Jan Kovář patří ve švýcarské lize k nejproduktivnějším hráčům, posbíral už 13 bodů (3+10)

V úterý od 17 hodin ho čeká mimořádný zápas. Hlavou mu proběhne všechno, co v Plzni prožil. „Už minulý týden to bylo zvláštní utkání,“ připomněl předešlý duel v rámci Ligy mistrů, kdy švýcarský tým vyhrál doma 5:2.

Teď to bude ještě o větších emocích. Nastoupí v aréně, která mu přirostla k srdci. „Když jsem přijel na stadion, hned se mi vybavily hezké vzpomínky, něco jsem tady prožil. V Plzni žiju, takže jsem se vrátil domů. Takže to bude zvláštní stát na druhé straně,“ vykládá Kovář.

I když oba týmy už mají jistý postup ze skupiny, není to tak, že by švýcarský klub přijel jenom tak se sklouznout. „To v žádném případě. Berou to velmi vážně. Určitě jsme si to sem nepřijeli jenom tak odškrtnout. Zug chce zůstat první ve skupině, už kvůli tomu, aby si za celou zemi zachoval dobrý koeficient pro příští sezonu. Takže chceme vyhrát,“ hlásí účastník šesti světových šampionátů.

Čeká ho emotivní zápas. Nejspíš nejemotivnější v kariéře. Těšit se může i na vřelé přivítání od plzeňských fanoušků. I když před nimi bude stát jako soupeř….

Kovář zpátky doma: Mám radost, že je Plzeň v další fázi Ligy mistrů
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 58:29. Gulaš, . Gulaš

Hosté: 21:25. McIntyre

Sestavy

Domácí: Frodl (30. Kolář) – Moravčík, Vráblík, Houdek, Čerešňák, Budík, Kaňák – Pour, Mertl (A), Gulaš (C, TS)– Němec, Vlach, Eberle – Straka (A), Kodýtek, Indrák – Rob, Heřman, Kolda – Matiášek.

Hosté: Hollenstein (Genoni) – Wütrich, Stadler, Diaz (C), Thiry, Schlumpf, Alatalo (A), Zryd, Morant – Hofmann (TS), Kovář, Oehen – Simion, McIntyre, Bachofner – Leuenberger, Lindberg, Zehnder – Langenegger, Albrecht, Volejnicek.

Rozhodčí

Yefremov, Pešina – Lhotský, Svoboda

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

5832 diváků

Tabulka skupiny B Ligy mistrů:

1. Zug 5 4 0 1 0 21:9 13
2. Plzeň 5 2 2 0 1 22:15 10
3. Hämeenlinna 5 1 1 2 1 12:13 7
4. Rungsted 5 0 0 0 5 7:25 0

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud