4. října 2022 • 20:10

Po poruše letadla kontumace. Sparta bez šance na play off Ligy mistrů

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nečekaná komplikace připravila hokejisty Sparty o jeden z vrcholů sezony. Pražané kvůli poruše letadla neodcestovali v úterý do Finska, kde měli s týmem Jukurit Mikkeli rozjet boj o postup do play off Ligy mistrů. Původně odložený zápas se nakonec vůbec neodehraje. Vedení soutěže rozhodlo o kontumaci utkání 3:0 ve prospěch finského klubu. Důvod? Duel nebylo možné přeložit do 24 hodin, jak uvádí pravidla. Sparťané tak kvůli šestibodové ztrátě nemají už šanci severský celek přeskočit a postoupit do vyřazovací části.



Ve Spartě zavládlo netypické zklamání a smutek. Šanci zahrát si opět play off Champions Hockey League neztratila na hřišti, ale kvůli dopravním komplikacím. Pražané nemohli v úterý odcestovat na pátý zápas v základní skupině, jelikož se objevily technické závady na letadle.

Komplikaci bohužel nešlo rychle vyřešit. „Technická závada na letadle bohužel nešla v krátkém časovém horizontu opravit. Udělali jsme maximum pro zajištění náhradní letecké dopravy a odehrání zápasu do 24 hodin. Bohužel se ale nepodařilo dohodnout na náhradním termínu," uvedl Marek Táborský, tiskový mluvčí Sparty pro klubový web.

Vedení Ligy mistrů tak rychle rozhodlo o osudu utkání – kontumace ve prospěch Jukuritu. Finský tým, za který hrají například útočník Michal a Ondřej Kovařčíkové, už tak má vzhledem k šestibodovému náskoku jistý postup do vyřazovací části. Byť Pražany čeká příští týden v úterý ještě jeden domácí zápas, bez ohledu na výsledek pro ně sezona následně končí.

„Moc nás mrzí, že jsme se nemohli o postup do play off utkat na ledě. Veškeré úsilí a pozornost nyní zaměříme na úspěch v extralize," řekl asistent trenéra Patrik Martinec.

Vstoupit do diskuse
4
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud