Pavel Ryšavý
7. prosince 2023 • 17:47

Liga mistrů odpovídá Dynamu: žádná kontumace, vše je v řádech. Ale...

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těsně před startem čtvrtfinále v Pardubicích Lukko Rauma udělalo změnu na soupisce. Neinformovalo o tom domácí klub, který v řádech nenašel, že finský soupeř měl na takový krok nárok. „Soutěž se tím musí zabývat, došlo k chybě a my tenhle krok považujeme za zmatečný. Zápas by měl být kontumovaný,“ řekl po porážce 4:6 majitel klubu Petr Dědek. Server iSport.cz získal vyjádření z centrály Ligy mistrů. Kontumace podle něj nepřipadá v úvahu. Věc se může ale ještě možná zamotat.



„Před začátkem utkání se rozbruslení účastnil hráč Lukko Rauma, který byl uveden na soupisce a před zápasem byl z hrací listiny vyškrtnut,“ rozebírá v prohlášení ředitelka komunikace Monika Reinhard. A pokračuje: „Lukko Rauma o věci informovala CHL (Ligu mistrů) a před začátkem utkání došlo ke všem řádným úkonům. Tím pádem bylo možné zraněného hráče nahradit novým hráčem, který se předzápasového rozcvičení nezúčastnil.“

Podle vyjádření vedení soutěže tak Pardubice s žádostí o kontumaci nejspíš neuspějí. „Vše se dělo v souladu s platnými předpisy CHL a byly řádně splněny všechny povinnosti. V případě zvláštních okolností, jako je zranění nebo nemoc, k nimž dojde během oficiální rozcvičky na ledě a před zahájením utkání, mohou kluby provést změnu hráče v zápise ještě před úvodním vhazováním,“ vysvětluje ředitelka komunikace.

Liga mistrů podle ní vychází ze směrnic Mezinárodní hokejové federace: „Toto pravidlo je součástí pravidla 5.1. IIHF, kde přesně stojí: ´Hráči na soupisce mohou být přidáni nebo vymazáni až do zahajovacího vhazování´.“

Háček ovšem může být v tom, že daná směrnice IIHF zmiňuje akce s názvem „IIHF Championship“, tedy mezinárodní hokejové programy, které mluví o národních svazech a reprezentačních týmech. V pravidlech nikde není zmínka, že by se mělo jednat o kluby. Tohle tak patrně bude věc, kterou Pardubice rozporují. Dá se čekat, že debata tak bude probíhat dál. Odveta v Rauma je na programu v úterý.

V současném ročníku Liga mistrů už jeden zápas kontumovala. Ironií je, že se problém také týkal střetu finského a českého klubu. V Lahti měli problém s ledem, takže nedohrané utkání skončilo kontumačně 3:0 pro Vítkovice, které pak doma uhrály postup do čtvrtfinále.

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 17:54. Radil, 19:09. Košťálek, 55:05. Mandát, 57:05. Kousal

Hosté: 01:36. Alamri, 03:02. Tieksola, 09:01. Nieminen, 16:08. Fontaine, 29:14. Po., 53:46. Burke

Sestavy

Domácí: Will (Klouček) – Dvořák, Musil, Vála, Sedlák (C), Kolář, Košťálek, Hyka Čerešňák, Poulíček (A), Kaut, Říčka Bučko, Paulovič, Radil, Hrádek, Zohorna (A), Cienciala, Mandát, Kousal.

Hosté: Lebedeff (Harvey) – Stenqvist, Reunanen, Westerholm Pa., Nyman, Krannila, Westerholm Po., Järvinen, Almari, Tieksola, Burke, Abt, Ikonen, Brook, Mattila (C), Ervasti, Piipponen (A), Hämäläinen, Repo (A), Nieminen,Fontaine.

Rozhodčí

Michael Tscherrig, Stefan Hürlimann – Daniel Hynek, Jiří Svoboda.

Stadion

Enteria arena, Pardubice

Návštěva

4129 diváků

Vstoupit do diskuse
5
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud