18. září 2011 • 09:14

Jágr z hotelu: Lidé v Pittsburghu na mě budou bučet jako v kravíně

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Jaromír Jágr po svém ostře sledovaném návratu do zámořské NHL zatím bydlí v hotelu. Nicméně uvedl, že problémy s bydlením neočekává. Rozhoduje se ale zatím, zda se usídlí v centru Philadelphie, kde bude hrát za místní Letce, anebo u tréninkového centra týmu v nedalekém Voorheesu ve státě New Jersey. V sobotu tu s novými spoluhráči absolvoval první trénink, který si po třech letech v Kontinentální hokejové lize pochvaloval.



"No tak řekl bych, že to je trošku jednodušší než trénink v Rusku. Tady jsou pravidla, že nemůžeš strávit víc než tři hodiny na zimním stadionu. To v Rusku není, tam trávíš sedm osm hodin na stadionu. Takže je to trošičku jednodušší, uvidíme, jak to bude dál," uvedl Jágr.

Devětatřicetiletý hráč týmu Philadelphia Flyers je v nezvyklé situaci. I v jeho odpovědích na dotazy amerických novinářů na tiskové konferenci po tréninku bylo patrné, že si uvědomuje, že po delší absenci v NHL bude muset přesvědčit o svých kvalitách.

Sám to ale považuje za výhodu a říká, že když lidé od něj moc neočekávají, může jenom překvapit.

Cíle pro sezonu si ale žádné nedává. "Myslím si, že to je zbytečné. Člověk neví, jakou pozici dostane v týmu, neví, jak bude vytěžován, neví, jestli se zraní, nebo ne. Nemám žádné cíle do budoucnosti. Doufám, že se mně i týmu bude dařit," řekl.

Dodal, že nepomýšlí na to, že by ve Philadelphii strávil více než rok, na který má smlouvu. Aby se to změnilo, muselo by se podle něj stát něco výjimečného. Historicky nejúspěšnější český hráč v NHL tak nadále hodlá zakončit svou bohatou kariéru v rodném Kladně, kde se nedávno stal majitelem tamního extraligového týmu.

V nejbližší době jej ale čekají desítky zápasů v zámořské soutěži. Nejvíce vyhecované z nich nepochybně budou duely s Pittsburgh Penguins, kde Jágr začínal a dlouhá léta tam patřil k oporám. Tamní fanoušci mu vyčítají, že při návratu do NHL dal přednost Philadelphii, která je navíc odvěkým rivalem Tučňáků.

"V Pittsburghu to bude zajímavý. Hrajeme tam v prosinci, času je dost. Jako já chápu, že lidi budou hodně naštvaný, že budou bučet jako v kravíně. A jediná věc, co je může utišit, že my vyhrajeme a že já dám nějaký gól," podotkl Jágr.

Těším se. Jágr je před svým návratem do NHL plný očekávání i odhodlání.Foto ČTK/AP
Dodal, že mu ani tak nevadí bučení jako negativní energie, kterou každý fanoušek vysílá. "Ať člověk chce, nebo nechce, tak ho to nějakým způsobem ovlivní. Někoho to vyhecuje, někoho to obtěžuje. Uvidíme," řekl.

Jágrův návrat do NHL si na sobotním tréninku nenechaly ujít stovky fanoušků. "Je skvělé, že tu Jágr je. Od malička jsem ho obdivoval, jak jen člověk může obdivovat nejlepší zbraň svého úhlavního nepřítele," řekl s úsměvem jeden z nich. A doplnil, že se těší na to, jaké kousky český útočník na ledě předvede.

Na hraní s Jágrem se těší i další český hráč v týmu Jakub Voráček, který také pochází z Kladna. Uvedl, že by jej nikdy nenapadlo, že si zahraje v NHL se svým hrdinou z dětství. "Je to skvělé pro NHL i pro něj, že je zpátky. Může ještě hodně lidem ukázat, že pořád umí hrát hokej na této úrovni," řekl také Voráček.

V sobotu se Jágr při nácviku akcí zařadil na pravé křídlo první formace k Američanovi Jamesi van Riemsdykovi a Kanaďanovi Claudu Girouxovi. I protože trenér Peter Laviolette připustil, že plánované složení útoků se může ještě výrazně měnit, Jágr zatím spoluhráče z první řady nechtěl komentovat.

"Začali nastupovat právě v době, kdy jsem (před třemi lety) z NHL odcházel. Po prvním tréninku nemůžu nic hodnotit, ale prohlížel jsem si jejich nejlepší akce na YouTube a stránkách NHL," uvedl útočník.

S novým spoluhráči se zatím jinak příliš seznámit nestihl. Do USA přicestoval z Česka teprve ve čtvrtek, a nebyl tak na to zatím čas.

Jaromír Jágr bude i ve svém novém působišti tradiční 68.
Jaromír Jágr bude i ve svém novém působišti tradiční 68.

Vstoupit do diskuse
3
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud