5. ledna 2012 • 14:56

VIDEO: Pavelec schytal debakl od Motrealu, pokořil ho i Kaberle

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé v sezoně, poprvé od 5. května minulého roku si mohl zakřičet radostí po vstřeleném gólu. Dlouho čekal Tomáš Kaberle na zápis do střeleckých statistik, první branku v dresu Montrealu si připsal v noci při demolici Winnipegu v poměru 7:3.



Musí být vidět, musí být silný na puku a dělat body. Každý to od něj očekává, pět milionů dolarů neplatí mužstva NHL bekům hrajícím druhé housle. Český zadák to ví také. A v Canadiens konečně začíná nabírat ztracenou formu. Jeho zápis po stěhování z Caroliny do Kanady čítá jedenáct klání a se slušnou bilancí 1+8.

V duelu s Jets si zakřičel o příhru na levé křídlo a střelou z kruhu překonal gólmana Ondřeje Pavelce. Důležitý odskok na stav 3:1 však zůstal později poněkud opomenut. Všechna pozornost se upřela na dvaadvacetiletého Dána Larse Ellera. Autora čtyř gólů.

Po jeho hattricku se začalo montrealskou halou rozléhat rozjásané skandování: „Olé, olé, olé…“ v této sezoně při bídných výsledcích domácího klubu tak vzácné. Opravdová euforie nastala až při čtvrtém zásahu.

Eller se zeširoka rozjel k trestnému střídání a střídajícího brankáře Chrise Masona překonal po efektní a zároveň efektivní otočce. Obvyklý pokřik se v ten moment změnil na: „Eller, Eller, Eller“ a hlavní hrdina si chvíle své slávy náležitě vychutnával. Při vyhlašování hvězd vyzýval tribuny k ještě hlasitějším ovacím.

„Něco podobného se mi už nemusí nikdy povést. Chtěl jsem si to proto užít, co nejdéle to vychutnávat. Je to něco, o čem po nocích sníte. A fanoušci byli senzační, věděl jsem, že mohou burácet ještě o něco víc. A oni mi odpověděli,“ usmíval se mladý seveřan.

Stejně jako Kaberle s Tomášem Plekancem věří, že teď už Montreal čeká podobných zápasů více a z třinácté pozice ve Východní konferenci ještě předvede útok na play off.

VIDEO: Trefa Kaberleho do sítě Pavelce.


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud