15. února 2012 • 14:58

TSN: Bek Židlický má namířeno z Minnesoty do New Jersey

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový obránce Marek Židlický z Minnesoty se vzdal klauzule ve smlouvě, že nemůže být vyměněn, a podle kanadské televizní stanice TSN má namířeno do New Jersey. Transakce pětatřicetiletého mistra světa z Vídně z roku 2005 ale stále není uzavřená a pracuje se na ní.



Trenér Mike Yeo, nespokojený s výkony Wild i Židlického, českého beka nechal 21. ledna v duelu proti Dallasu poprvé na tribuně a celkem ho nenasadil do čtyř zápasů.

Pak Židlický otevřeně promluvil o své nespokojenosti s nastalou situací do médií a v dalších pěti duelech už hrál. V posledních dvou duelech zaznamenal asistenci. V této sezoně si připsal v 39 zápasech celkem 13 přihrávek a na první trefu stále čeká.

Do Minnesoty zamířil bývalý hráč Kladna a IFK Helsinky v červenci 2008 z Nashvillu, když jej Wild získali výměnou za Ryana Jonese a právo výběru ve druhém kole draftu.

Židlický má platný kontrakt ještě na příští sezonu, protože v roce 2010 uzavřelnovou tříletou smlouvu celkem na 12 milionů dolarů.

Držitele bronzových medailí z olympijských her z roku 2006 z Turíně i z loňského mistrovství světa v Bratislavě původně draftovali v roce 2001 v šestém kole New York Rangers. Za Jezdce Židlický ale nikdy nenastoupil a práva na něj získal na konci roku 2002 Nashville. Následující sezonu zamířil z IFK Helsinky k Predators, kde se vypracoval mezi nejlepší ofenzivní beky.

Na kontě má Židlický z 546 zápasů v NHL 297 bodů za 60 branek a 237 asistencí. Ve 14 duelech play off přidal šest přihrávek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud