22. února 2012 • 13:09

Bryzgalov je k smíchu fandům soupeře. „Aspoň na mě nebučí,“ říká

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Dostal devítiletou smlouvu na 51 milionů dolarů, ale chytá, jako by byl vyklepaný nováček z farmy. Ve Philadelphii nevědí, jak probudit Ilju Bryzgalova, jeho výkony už jsou i terčem vtípků fanoušků ostatních klubů. V úterý ve Winnipegu ruského brankáře po laciných gólech tribuny posměšně oslavovaly…



„Ilja, Ilja, Ilja….“ znělo domácí arénou Jets. Pokřik přišel poté, co soupeř Bryzgalov během druhé třetiny dostal od domácích dva laciné góly. To už je tak trochu jeho klasika. Ve třetím dějství si pak lapačkou srazil za záda lehkou střelu Kanea. Posměch nabíral na hlasitosti.

„Líbilo se mi to,“ reagoval po zápase sám Bryzgalov, známý i pro své vtipné bonmoty. I tohle myslel v nadsázce a ironicky. „Byla tady výtečná atmosféra. Přijde mi, že mi teď takhle budou fandit na každém stadionu. Bylo hezké slyšet skandovat svoje jméno. To se mi nikdy předtím nepoštěstilo.“

Zámořští reportéři se u jeho slov culili, on ale zachovával vážný výraz. Nebo se o něj alespoň snažil. „Když vás patnáct tisíc lidí vyvolává, to je velmi působivé. Tady totiž aspoň fandili, doma ve Philly na mě jenom bučí,“ prohodil. A už to nevydržel, taky se usmál.

Kouč Peter Laviolette svého gólmana, který nastoupil i přes poranění ruky, kritizoval. Vyčetl mu, že neměl dostat některé z gólů, hlavně ten od Kanea.

VIDEO: Zajímavé momenty ze zápasu Jets a Flyers.

„Jo, to byla stupidní chyba. Nespočetl jsem si dobře vzdálenost mezi pukem a mou lapačkou. Puk mi trefil její hranu a odrazil se mi za záda. Jsem už z těchto chyb unavený. Já totiž celkově nechytám špatně, jen pořád dělám takovéhle pitomosti,“ reagoval na to „oslavovaný“ Bryzgalov.

Dobrou náladu měl nakonec i proto, že utkání Flyers v posledních vteřinách zachránili a zvítězili 5:4 v prodloužení. To rozsekl Jaromír Jágr. Na druhé straně se mohl v brance přetrhnout Ondřej Pavelec, připsal si padesát úspěšných zákroků, výhru do statistik si ale připíše vysmívaný Bryzgalov za 22 zásahů. Hokej nemá logiku.

Vstoupit do diskuse
4
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud