24. dubna 2012 • 10:42

Cambell může jako první bek od roku 1954 získat Lady Byng Trophy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejista Brian Campbell z Floridy může jako první obránce od roku 1954 získat v NHL Lady Byng Trophy pro nejslušnějšího hráče. V nominaci je dvaatřicetiletý třetí nejproduktivnější zadák základní části NHL spolu s útočníky Jordanem Eberlem z Edmontonu a Mattem Moulsonem z New Yorku Islanders.



Campbell nasbíral v 82 zápasech pouhých šest trestných minut. Stejně tak na tom byl Moulson a Eberle jich měl na kontě ze 78 utkání deset.

Z obránců získali Lady Byng Trophy jen Bill Quackenbush z Detroitu v roce 1949 a další hráč Red Wings Red Kelly v letech 1951, 1953 a 1954.

Vedení NHL v pondělí zveřejnilo také kandidáty na Frank J. Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka, o kterou se ucházejí David Backes ze St. Louis, Patrice Bergeron z Bostonu a Pavel Dacjuk z Detroitu.

Dnes bude jasno o třech kandidátech na Bill Masterton Memorial Trophy za vytrvalost, sportovní přístup a oddanost hokeji, na kterou bylo zatím nominováno po jednom hráči z každého klubu.

Mezi nimi jsou i Jaromír Jágr z Philadelphie, Tomáš Fleischmann z Floridy a Petr Sýkora z New Jersey.

Už od pátku je jasno o uchazečích o Calder Trophy pro nejlepšího nováčka, kterou získá jeden z trojice útočníků Adam Henrique z New Jersey, Gabriel Landeskog z Colorada a Ryan Nugent-Hopkins z Edmontonu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud