14. května 2012 • 11:50

Šéf Flyers se opřel do Bryzgalova: Komedianty nepotřebujeme

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zaplatil mu královsky, měl to být hlavní triumf Flyers v boji o Stanley Cup. Jenže zatím je z angažování gólmana Ilji Bryzgalova spíše exkluzivní propadák. Propadák, pod který se podepsal Paul Holmgren, generální manažer Philadelphie.



Tvrdil, že konečně získal kvalitního brankáře. Že zacelil nejcitlivější místo svého týmu. A během sezony pak Paul Holmgren nestačil zírat. Jeho volba, poněkud ztřeštěný Rus, bavila fanoušky spíše svými bonmoty než výkony na ledě.

„Jeho práce ale je zastavovat puky a pomáhat nám k vítězství,“ zpražil šéf klubu svého vyvoleného po vyřazení od New Jersey ve druhém kole play off. „Nejsme nějaká komediální stanice,“ usmál se. Svá slova myslel v dobrém. Ale byla v nich pravda. Příští sezona musí být lepší.

Protože i manažer přezdívaný zkrátka „Homer“ je pod tlakem. Jeho reorganizace mužstva zatím úspěch nepřinesla. V prvním ročníku se to odpouští. V tom druhém už musí být vidět výsledky. A to hlavně u muže, kterému dohodil devítiletou smlouvu na astronomických 51 milionů dolarů.

„Je to zábavný chlapík se zajímavými pohledy na život. O tom není pochyb. Ale musí ubrat. Neříkám, že nemá mluvit vůbec, ale ubrat ano,“ tvrdil Holmgren pro server www.philly.com. Zároveň přiznal, že výkony jedenatřicetiletého borce pro něj byly zklamáním.

Bryzgalovova chyba, která znamenala postupový gól New Jersey

 „Kdybych řekl, že jsem to nečekal lepší, tak bych lhal. Na druhou stranu je pro hráče vždycky těžké podepsat velký kontrakt, změnit klub a hned zářit. Má čas na adaptaci,“ připomínal přesun Bryzgalova z Phoenixu do Flyers.

Oba muži společně věří, že adaptace už proběhla. Teď přichází čas vítězit. Nebo rezignovat.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud