27. června 2012 • 10:17

Hokejisty Edmontonu Oilers bude trénovat Ralph Krueger

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší, než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty Edmontonu bude trénovat Ralph Krueger. Dvaapadesátiletý kouč byl v uplynulých dvou letech jedním z asistentů Toma Renneyho, kterému klub neprodloužil smlouvu. Vedení Oilers, za které hrají i čeští hokejisté Aleš Hemský a Ladislav Šmíd, oznámí jmenování nového trenéra na dnešní tiskové konferenci.



Dvaapadesátiletý Krueger má za sebou dlouhou trenérskou kariéru v Evropě, kde nejprve vedl rakouský Feldkirch a poté v letech 1997 až 2010 reprezentaci Švýcarska.

Rodák z Winnipegu hned v prvním roce svého angažmá dovedl Švýcary ke čtvrtému místu na mistrovství světa, na olympiádě v Turíně 2006 skončili šestí.

Krueger bude desátým trenérem Edmontonu během působení týmu v NHL. Jeho hlavním cílem bude dovést klub do play off, kde se pětinásobní vítězové Stanleyova poháru představili naposledy v roce 2006. V uplynulé sezoně byl Edmonton druhým nejhorším týmem NHL, méně bodů získal jen Columbus.

Krueger již dříve uvedl, že by chtěl, aby Oilers praktikovali ofenzivní hokej. Švýcarská reprezentace pod jeho vedení přitom hrála defenzivně.

"Každý trenér musí určit taktiku s ohledem na kvalitu hráčů, které má k dispozici. Když máte ofenzivně laděné, můžete útočit. Když ne, musíte se zaměřit na obranu. Rádi bychom (v Edmontonu) vzali jako základ přesilovky a přenesli si základy z ní i do hry pět na pět," uvedl Krueger.

Jako asistent v minulé sezoně měl na starosti právě hru v početní výhodě a Edmonton se v nich výrazně zlepšil - byl v nich třetí nejproduktivnější v NHL. "Nejsem defenzivní trenér. Jsem trenér, který se snaží využít dovednosti svých svěřenců odpovídajícím způsobem," řekl kouč.

Nail Jakupov pózuje s generálním manažerem Oilers
Nail Jakupov pózuje s generálním manažerem Oilers

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud