28. června 2012 • 20:17

Pittsburgh si pojistil Crosbyho do roku 2025. Vydělá přes 2 miliardy

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak moc si v hokejovém Pittsburghu cení svého kapitána, Sidney Crosbyho? V přepočtu na více než dvě miliardy korun! Klub se totiž se svým 24letým kapitánem dohodl na nové dvanáctileté smlouvě, která mu celkem přinese 104,4 milionu dolarů. Ročně si tedy kanadský idol v průměru vydělá 8,7 milionu dolarů – tedy asi 174 milionů. Kontrakt začne platit po příští sezoně – na startu ročníku 2013/14.



O nové smlouvě pro největší hvězdu se v NHL v posledních týdnech hojně spekulovalo. Mluvilo se o desetiletém kontraktu, nakonec je ještě o dva roky delší.

„Je to skvělý den pro hokej a mimořádná zpráva pro Pittsburgh a naše fanoušky,“ uvedl v oficiálním prohlášení Mario Lemieux, spolumajitel Penguins a hokejová legenda.

„Moc jsme Sidneymu vděční za to, co po příchodu v roce 2005 udělal pro naší organizaci jak na ledě, tak mimo něj.“

Obě strany se na podmínkách smlouvy už domluvily, oficiálně ji ale podle kolektivní smlouvy mohou podepsat až prvního července.

Crosby provokoval Hartnella, bít se s ním ale nešel.
Crosby provokoval Hartnella, bít se s ním ale nešel.

„V době, kdy vidíte, jak hráči často mění týmy, je obdivuhodné, když se někdo v takové míře oddá jedné organizaci a městu,“ uvedl David Morehouse, prezident klubu.

V příští sezoně bude olympijský šampion z Vancouveru z roku 2010 hrát ještě na základě stávajícího kontraktu a vydělá si tedy 7,5 milionu dolarů.

Nově si v průměru přijde na 8,7 milionu. Kdyby chtěl, mohl by si vydupat i lepší plat. Jenže Crosby už dopředu avizoval, že jeho záměrem je hlavně to, aby se do platového stropu vešli i další hvězdní hráči.

A to proto, aby tým měl na Stanley Cup. Penguins ho naposledy získali v roce 2009 a dovedl je k nim právě Crosby.

V posledních dvou sezonách se potýkal s následky otřesu mozku. Ale teď se zdá, že by měl mít už stoprocentně fit.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud