24. srpna 2012 • 10:19

Za výluku v NHL si můžete sami, píše novinář fanouškům. Vždycky se vrátíte

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pravda, je to nadnesený pohled, ale má něco do sebe. Redaktor philadelpského serveru csnphilly.com Tim Panaccio to říká úplně jasně. "Po výluce v roce 1994 jste se vy fanoušci vrátili. A když se liga zavřela v roce 2004, přišli jste znovu. A v rekordních číslech," vysvětluje Panaccio.



S nadhledem hodnotí Panaccio situaci kolem nové kolektivní smlouvy. Těžko dostat fanouška od jeho oblíbeného sportu a pravda je, že i to majitelé klubů vidí.

"Loňská sezona byla navíc pro NHL finančně nejlepší, výdělek dosáhl 3,3 miliardy dolarů," říká zámořský novinář. A proto se prý Bettman nebojí výluky, příznivci se do hledišť zase vrátí.

A slova ligového komisaře jeho domněnky potvrzují. "Soutěž se zotavila z poslední výluky, protože máme ty nejlepší fanoušky na světě," řekl Bettman.

Částečně i proto se tedy majitelé klubů nebojí a do další stávky se s chutí pustí. Jejich sport se totiž zase zotaví, přesně jak to ukázala historie.

Názory hráčské asociace i klubů se stále liší, i po nočním jednání v Torontu, kterého se účastnilo na 70 hráčů.

Do vypršení kolektivní smlouvy zbývá ještě 23 dní a každý doufá, že tak jak fanoušci ctí svou hru a své kluby, budou i majitelé ctít své věrné příznivce a nejlepší hokejová liga světa odstartuje včas.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud