17. října 2012 • 11:05

Jágr na tribuně? Z NHL přiletělo doporučení, ať hráči nenastupují

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Představitelé hráčské asociace NHLPA údajně doporučili hokejistům z kanadsko-americké soutěže, kteří momentálně působí v Evropě, aby do 23. října nehráli zápasy. Je to reakce na úterní nabídku podmínek kolektivní smlouvy ze strany majitelů klubů, která by mohla ukončit výluku NHL.



Pozor na to, v nadcházejících extraligových zápasech nemusíte vidět Jágra ani další zámořské hvězdy! Vzhledem k vydatnému posunu v jednáních ohledně nové kolektivní smlouvy a tím pádem možnému startu NHL vydala hráčská asociace doporučení, aby hokejisté v Evropě v příštích dnech nenastupovali.

Budějovice tak dnes neuvidí Michálka s Hanzalem a Ferencem a už zítra může karlovarská aréna přijít o kladenskou pětku snů… První „obětí“ aktuálního nařízení NHLPA se staly České Budějovice, které na dnešní partii European Trophy proti Plzni hodlaly poprvé nasadit duo Milan Michálek – Martin Hanzal.

„Kluci obdrželi doporučení, aby nehráli zápasy do 23. října 2012, kdy by se NHLPA měla k návrhu vedení NHL vyjádřit. Nezbývá nám nic jiného, než rozhodnutí respektovat,“ řekl Zdeněk Blažek, předseda představenstva a generální manažer HC Mountfield.

Návrh vedení NHL předložený asociaci praví, že v případě uzavření nové kolektivní smlouvy by sezona začala 2. listopadu. Všichni hráči, kteří v době výluky hrají v extralize, tak zatím zůstávají se svými týmy, ale až v příštích dnech se rozhodne, kdy a zda vůbec ještě budou nastupovat.

„Budeme čekat na jakékoliv informace, jak se NHLPA postaví k návrhu vedení NHL. Zda se věci nevyvinou do pátku zase jiným směrem a všechny naše posily by nakonec na Slavii třeba mohly nastoupit. Pokud bude výluka pokračovat, všichni tři za náš klub v extralize mohou hrát,“ řekl Petr Sailer, sportovní manažer Budějovic.

A co Karlovy Vary a jejich čtvrteční partie s Kladnem? Neuvidí tamní fanoušci „jen“ tým, na jaký jsou zvyklí, tedy bez Jágra, Plekance, Kaberleho, Židlického a Tlustého? A co úterní beznadějně vyprodaný šlágr Rytířů s Kometou v O2 Areně? I ten může být v ohrožení…

Nejbližší zápasy s otazníkem

čtvrtek
Karlovy Vary-Kladno (MacDonald – Jágr, Plekanec, Tlustý. Kaberle, Židlický)

pátek
Slavia-Mountfield (Červenka, Sobotka – Hanzal, Michálek, Ference)
Litvínov-Chomutov (Frolík, Jurčina)
Zlín-Pardubice (Hemský, Krejčí, Kindl)
Plzeň-Třinec (Rask – Klesla)
Vítkovice-Liberec (Polák – Pavelec, Šmíd)

neděle
Kometa-Chomutov (Frolík, Jurčina)
Liberec-Kladno (Pavelec, Šmíd – Jágr, Plekanec, Tlustý. Kaberle, Židlický)
Vítkovice-Mountfield (Polák – Hanzal, Michálek, Ference)
Pardubice-Třinec (Hemský, Krejčí, Kindl – Klesla)
Slavia – Zlín (Červenka, Sobotka)
Litvínov-Plzeň (Rask)
Karlovy Vary-Sparta (MacDonald – Neuvirth)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud