19. října 2012 • 09:47

Hráči extraligy zámořským pohledem: Chválí Frolíka a Tlustého

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pomalu to bude měsíc, co hvězdy z celého světa, běžně zářící v NHL, uspokojují chutě hokejové fanoušků v evropských ligách. Jak na ně nahlíží v zámoří? Ví se o nich? Situaci přibližuje Darryl Dobbs, spolupracovník serveru thehockeynews.com.



Pardubice z české Tipsport extraligy posílily rovnou tři zámořské hvězdy. Aleš Hemský z Edmontonu si dokázal připsat sedm bodů v osmi utkáních, David Krejčí z Bostonu si zase po čtyřech zápasech drží průměr bodu na utkání. Ale  čísla, která mě nejvíc znepokojují, patří Jakubu Kindlovi.

Mladý detroitský zadák se vyvíjí o dost pomaleji než vedení Red Wings očekávalo a jeho ofenzivní výkony v Evropě zatím nedávají moc důvodů k optimismu. V barvách Pardubic získal jen jeden bod v osmi utkáních a v tabulce pravdy mu svítí bilance - 6.


V druhé švédské lize se rychle zabydlel Matt Read, útočník Philadelphia Flyers a stal se důležitým faktorem pro Södertälje. To dokazují čtyři body ve dvou utkáních.

Dva body si v jednom zápase za stejný tým připsal i forvard Rangers Carl Hagelin. Oba hráči si v loňské sezoně odbyli své první zápasy v NHL a před sebou mají náročný druhý ročník. Je dobře vidět, že ho odstartovali sebevědomě. I když jenom v druhé nejvyšší švédské soutěži...

Další loňský nováček ve Skandinávii je nashvillský Craig Smith. Sedm bodů ve čtyřech zápasech v dresu Kuopia mladíkovi určitě dodá na sebevědomí.

Ještě zajímavější je to, že v dresu finského klubu je jediným hráčem, který zde během výluky nastupuje a pravděpodobně se zde ani s nikým nezná. KaiPa Kuopio je pro třiadvacetiletého Američana tedy týmem cizinců. To je charakter!


Několik zámořských hráčů také tráví výluku ve Švýcarsku, mezi nimi i jednička draftu z roku 2009 John Tavares. K účinkování v dresu Bernu ho přemluvil jeho spoluhráč z Islanders Mark Streit. Bilance mladého útočníka? Ve třech utkáních zvládl získat pět bodů.

Hráč, kterému se výluka hodí na znovuzískání svého sebevědomí, je Michael Frolík. Útočník Chicago Blackhawks odehrál v loňské sezoně 11 minut v přesilové hře.

To mu dodává průměrně 10 vteřin v každé přesilovce, ve které naskočil. Proč pane Quenneville (trenér Chicaga) nevyužíváte útočné schopnosti tohoto hráče? V české extralize zvládl v dresu Chomutova posbírat sedm bodů v šesti zápasech.


Poslední ročník byl pro útočníka Caroliny Jířího Tlustého velmi slibný. Konečně dokázal odkrýt svůj potenciál a v útoku s šikovnými parťáky se mu bodově dařilo. Teď tým z Raleigh přivedl dvě silné solidní posily, Jordana Staala a Alexe Sjomina.

Přesto si myslím, že bude Tlustý stále atakovat hranici dvaceti branek (pokud se sezona odehraje celá). Českému útočníkovi určitě pomáhá, že hraje v jednom útoku s Tomášem Plekancem (15 bodů v 9 zápasech) a Jaromírem Jágrem (12 bodů v 9 zápasech), v devítí duelech si připsal parádních jedenáct bodů. Na modré čáre ho navíc jistí spolehlivá dvojice Tomáš Kaberle - Marek Židlický.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud