4. listopadu 2012 • 11:58

Naděje na začátek NHL žije. Zástupci ligy a hráčů znovu začali jednat

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zástupci NHL a hráčské asociace NHLPA v sobotu poprvé po více než dvou týdnech znovu usedli ve snaze zachránit zbytek sezony k jednacímu stolu. NHL zatím kvůli výluce přišla o 326 zápasů a populární novoroční utkání pod otevřeným nebem Winter Classic.



Jednání se na neznámém místě odehrávala mezi zástupcem komisionáře NHL Billem Dalym a mimořádným poradcem NHLPA Stevem Fehrem. Mluvčí ligy uvedl, že po schůzce neočekává žádná oficiální vyjádření.

Zástupci obou stran se až do soboty nesešli od 18. října, nicméně probíhaly telefonické konverzace. Výluka v NHL trvá od 15. září, do kdy se zástupci klubů a hráčů nedokázali shodnout na podobě nové kolektivní smlouvy. Tábory rozděluje především poměr rozdělení výnosů z ligy, které ročně dělají 3,3 miliardy dolarů.

Základní část měla původně začít 11. října, nicméně NHL před týdnem zrušila všechny duely do 30. listopadu a navíc Winter Classic. Elitní zámořská hokejová soutěž stojí kvůli sporům hráčů se zaměstnavateli popáté během posledních dvaceti let. Při předchozí výluce se nehrála celá sezona 2004/05.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud