Jakub Hlaváč
13. prosince 2012 • 16:00

Začínám šílet, bez hokeje jsem nešťastný, píše Lundqvist fanouškům

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Frustrace je ničí, svoji práci milují. A teď jsou hokejisté NHL kvůli výluce ztracení. O své pocity se podělil i brankář newyorských Rangers Henrik Lundqvist. „Je frustrující být bez vás,“ napsal fanouškům ve svém blogu.



Procházel se kolem slavné MSG, haly kde se odehrávají domácí bitvy jeho Rangers. Dovnitř ani chodit nemusel, co by ho tam čekalo? Koncert? Cirkus? Basketbal? Hokej určitě ne, slavnou ligu drtí výluka. I Henrik Lundqvist je kvůli ní bez práce.

„Honí se mi v hlavě hodně věcí. Přemýšlím o tom, jak moc je frustrující nepřijít každý den do kabiny za kamarády, nepostavit se s nimi před tribuny s diváky,“ odkryl své pocity prostřednictvím deníku, který si vede na webových stránkách listu New York Post.

„Já si ani nepamatuji, kdy jsem naposledy hrál hokej. To je opravdu špatné. Vůbec bych si nedovedl představit, že budou Vánoce a sezona ještě nezačala,“ pokračoval ve své lítosti. „Snažil jsem se být pozitivní, prvních pár týdnů to šlo. Teď už začínám poněkud šílet,“ přiznal.

Čas se krátí

Do výstroje se k zápasu navlékl jen pro charitativní akci v Atlantic City, kde spolu s dalšími hvězdami hrál pro oběti hurikánu Sandy, který východní pobřeží USA zpustošil na konci října. Nešlo o výsledek, přesto to pro něj byla po dlouhé době velká sportovní zábava.

„Byla to skvělá noc! Miloval jsem každou její minutu,“ pochvaloval si brankář, kterému fanoušci obvykle přezdívají KING HENRIK. „Bylo inspirující vidět všechny ty lidi, jak tvrdě pracují ve prospěch dobré věci. Tím nemyslím hokejisty,“ upozorňoval.

Nakonec poděkoval fanouškům za jejich trpělivost a loajalitu. „Vím, že jsou ze všeho otrávení, platí za vstupenky velké peníze a zasloužili by si lepší zábavu, než je výluka. Nedokážu popsat, jak moc doufám, že brzy začneme hrát. Že zase obléknu dres Rangers,“ uzavřel Lundqvist svůj článek.

Jednání stále pokračují, času je však minimum. Nejzazší termín pro start zkrácené sezony je začátek ledna. Pak bude nenávratně pozdě.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud