27. ledna 2013 • 04:34

Jágr chyběl, Stars nezachránil od porážky ani první gól Vincoura

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez trojice klíčových útočníků nastoupil tým Dallasu proti St. Louis Blues. Kromě Jágra chyběl také zraněný Derek Roy a i Jamie Benn, který po podpisu smlouvy v týdnu ještě nebyl připraven naskočit. Tým Stars bojoval, ale i popáté v letošní sezoně se nechal přestřlíet a nakonec prohrál o jednu branku 3:4.



Úvod utkání patřil českým hráčům. Jako první zaujal Vladimír Sobotka v modrobílém dresu, který v šesté minutě nahrál na gól obránci Wadeu Reddenovi. Kanadský bek se trefil v nejlepší soutěži světa po dvou sezonách strávených v AHL. Jenže odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Hned po šestadvaceti vteřinách domácí fanoušky zvedl ze sedaček svou šestou trefou kariéry při svém premiérovém startu v ročníku forvard Tomáš Vincour.

Stars otočili skóre ve 14. minutě, když svůj dvoustý gól v kariéře vstřelil Michael Ryder. Ten nejprve napálil kotouč v přesilové hře do tyče, ale během pár vteřin se dostal do totožné šance a prostřelil brankáře Blues Jaroslava Haláka.

Ve druhé třetině byli v permanenci především oba muži s číslem 41 na zádech, tedy Jaroslav Halák v dresu Blues a nováček v bráně domácích Cristopher Nilstorp. Ten jako jediný v prostřední části inkasoval, když ho prostřelil první trefou v sezoně útočník David Perron. Navíc konec třetiny hráči Stars odflákli a inkasovali ještě dvakrát, od Chrise Stewarta a znovu Perrona. Takhle si v Dallasu druhou třetinu určitě nepředstavovali.

Hned na začátku třetí části domácí dokázali vstřelit branku, tým Blues ale už vedená udržel. Největší šanci měl při závěrečné power play Ray Whitney, který napálil tyčku Halákovy brány.

Dallas - St.Louis 3:4 (2:1 0:3 1:0)
Branky: 6. Vincour (Fiddler, Nystrom), 13. Ryder (Goligoski, Whitney), 43. Garbutt (Morrow, Sceviour) - 6. Redden (Pietrangelo, Sobotka), 31. Perron (Shattenkirk), 37. Stewart (Berglund, Perron), 40. Perron (Tarasenko)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud